Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

AKTIVNE POČITNICE: KALABRIJA

Italija
Odhod:
Treviso
Število dni:
8
Prevoz:
AvtoLetalo
Cena:
od 469.00 €

AKTIVNE POČITNICE NA OBALI KALABRIJE
Kalabrija je gričevnata, mistična in hkrati najbolj turistično zapostavljena pokrajina Italije, ki leži na skrajnem jugu Apeninskega polotoka. Obdajata jo Tirensko in Jonsko morje. Dolge, smaragdne plaže in čudoviti razgledi vam bodo jemali dih, posebnosti pokrajine in njeno zgodovino pa boste lahko raziskovali v starih antičnih mestih. Njeno dušo zaznamuje gostoljubnost domačinov in raznolika kulinarika, ki vas ne bodo pustile ravnodušne.
Kalabrijo mnogi označujejo kot zibelko Velike Grčije (Magna Graecia), ki nas navdušuje s svojimi arheološkimi najdbišči, predvsem pa s slavnima grškima kipoma, ki so jih našli v morju - “Bronzi di Riace”. Čar ji dajejo male vasice na jugu, kjer je še živa grška kultura, mistične pa ostajajo zapuščene vasi, kjer vladajo duhovi. Preseneča nas s številnimi mesti, kot so Gerace, Stilo, Santa Severina, Altomonte, Morano Calabro, Fiumefreddo Bruzio …, ki se bohotijo na vrhu gričev in nosijo laskavo oznako “najlepša italijanska mesta”. Užitek bo odkrivati aragonske gradove, se sprehajati po ribiških vasicah ali pa broditi po toplem turkiznem morju.
 

PRIPOROČAMO, DA OBIŠČETE:
- Eolski otoki:
priporočamo, da se za en dan odpravite na otoke Vulcano, Lipari, Stromboli, ki jim podobo krojijo še vedno aktivni vulkani.
- Scilla: čudovito mestece s trdnjavo, ki se dviga visoko nad mestno plažo, se nahaja pribl. 25 km od  Reggia di Calabrie.
- Bova: skoraj čisto na koncu italijanske pete, se z bogato zgodovino iz grških časov, nahaja ta luštna vasica. Privoščite si odlično italijansko kavo in pokramljajte z domačini, ki vam bodo zaupali številne zanimive zgodbe in prigode.
- Tropea: je eno izmed najprepoznavnejših kalabrijskih mest, ki vas pozdravlja iz številnih razglednic. Vsekakor je vredna svojega slovesa in vašega obiska.
- Pizzo: je nedvomno eno najbolj romantičnih in slikovitih mest Kalabrije, ki leži na strmi skalnati pečini nad morjem. Znan po »gelaterie« na Piazzi v zgodovinskem središču, kjer lahko uživate ob pokušnji sladoleda Tartuffo, ki so ga iznašli prav v Pizzu.
- Reggio Calabria: je največje kalabrijsko mesto. Ima prijetno lego v objemu masiva Aspromonte ob Messinski ožini. Obiščete lahko arheološki muzej, kjer domujeta slavna kipa grških junakov - Bronzi di Riace, ki so ju našli v morju pri kraju Riace.
- Sicilija: priporočamo enodnevni izlet na ta čudovit otok, kjer si lahko ogledate Taormino, Catanie, in druge bombončke otoka. Cena trajekta 35-40 EUR povratna (2 osebi + avto).
Namestitev
Hotel

Villagio Stromboli 3*, Residence la Playe 3*, Hotel Villagio Costa Degli Dei 3*+, Villagio del Solle 4*.

Cena vključuje
povratna letalska karta Treviso – Lamezia Terme – Treviso, letališke takse in pristojbine, ročno prtljago do 8 kg, 7x nočitev z zajtrkom v izbranem hotelu 3/4*, tedenski najem vozila Fiat 500 oz. vozila v istem razredu z neomejenimi kilometri in osnovnim zavarovanjem (avto prevzamete na letališču), organizacijo in pripravo potovanja.
Obvezna doplačila
dodatna prtljaga do 15 kg 40 €/kos, parkirnine, cestnine, vstopnine in osebna poraba na poti, dodatne storitve po vaših željah, storitve, ki niso navedene v programu.
Opombe
končna cena potovanja je odvisna od števila oseb in od termina potovanja. Na podlagi vašega povpraševanja in vaših želja vam pripravimo končno ceno potovanja glede na ceno letalskih vozovnic in hotelov za želen termin potovanja. Program potovanja lahko oblikujete sami oz. se prepustite našemu predlogu, ki bomo oblikovali posebej za vas.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE CORIS Z ASISTENCO V TUJINI: v primeru bolezni ali poškodb v času letovanja oz. potovanja, vam Coris povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: višina zavarovalne premije je odvisna od višine zneska celotnega aranžmaja in velja v primeru nenadne in hude bolezni enega izmed potnikov ali smrti v ožjem družinskem krogu. Več

PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNIMI KARTICAMI NLB: z NLB Plačilno kartico MasterCard, Visa in/ali Karanta lahko plačate na 2-12 obrokov. Več
PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNO KARTICO DINERS CLUB: z Diners Club Plačilno kartico lahko plačate na 2-12 obrokov. Več

Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje