Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231
Datum:
07.12.2018 - 09.12.2018
14.12.2018 - 16.12.2018
Odhod:
Ljubljana
Število dni:
3
Prevoz:
Letalo
Cena:
od 799.00 €

1. dan: LJUBLJANA–ROVANIEMI
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana, predvidoma v jutranjih urah in let posebnega letala proti Rovaniemiju. Po pristanku vožnja do mesta, ki leži na robu Arktičnega kroga in zaradi svojega geografskega položaja pozna kar osem različnih letnih časov – vsak od njih ima svojo specifično svetlobo, temperature in naravne pojave. Mesto je v obliki rogovja severnega jelena začrtal slavni finski arhitekt Alvar Aalto. Ob prihodu priporočamo ogled tamkajšnjega živalskega vrta (doplačilo), kjer boste med obiskom lahko opazili sivega volka, losa, snežno sovo, polarnega medveda, jelene in številne druge živalske vrste. Nastanitev v hotelu ob pribl. 16.00 in nekaj prostega časa oziroma sprehod po mestu z vodnikom. Večerja po želji (doplačilo). Večer bo namenjen oprezanju za enim izmed najlepših nebesnih pojavov, imenovanem severni sij ali Aurora Borealis. Večjo možnost boste imeli, če se odpravite na večerni izlet(doplačilo) v neokrnjeno naravo. Odhod iz hotela in vožnja do gozda, stran od mestnih luči. Tam se boste na kratko poskusili v hoji s krpljami, zakurili ogenj na prostem in se okrepčali s tradicionalnimi laponskimi prigrizki. Če boste imeli srečo, boste priča svetlobnemu fenomenu, ki mu Finci pravijo tudi »lisičji ogenj«. Vrnitev v hotel v zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne in prenočevanje.

2. dan: ROVANIEMI–(ARKTIČNA AVANTURA)–ROVANIEMI/zajtrk
Po zajtrku se boste lahko odpravili na poldnevno arktično avanturo (doplačilo), ki se bo pričela z obiskom farme haskijev in vožnjo (1 km, pribl. 5−7 minut) s haskiji. Sani vleče od 4 do 5 haskijev, ki vam bodo ponudili resnično vznemirljivi zorni kot za odkrivanje idilične pokrajine. Arktična avantura se bo nadaljevala z obiskom farme jelenov, kjer vam bodo predstavili njihov način življenja in vas poučili o vzreji severnih jelenov. Za konec se boste zapeljali še z jelenjo vprego (600 m) in slavnostno prečkali polarni krog. Popoldan se boste lahko tisti z bolj avanturistično žilico na motornih saneh odpeljali v osrčje laponske narave
(doplačilo). Ta prav posebna vožnja vas bo peljala po poteh zamrznjenih rek, zasneženih gozdov, dolin in hribov, od koder se vam bodo odpirali čudoviti razgledi. Drugi se boste lahko pogreli v hotelski savni ali pa se boste odločili za obisk muzeja in centra znanosti Arktikum (doplačilo), ki prikazuje življenje v arktičnem območju ter zgodovino in kulturo Laponcev. Večerja po želji (doplačilo) in prenočevanje.

3. dan: ROVANIEMI–BOŽIČKOVA VAS–LJUBLJANA/ zajtrk
Zajtrk. Dopoldan možnost za preizkušnjo v ribarjenju na zamrznjenem jezeru (doplačilo). Najprej se boste s snežnimi sanmi zapeljali proti severu, vzdolž zaledenele reke Ounasjoki, skozi zasnežene gozdove do malega jezera v divjini. Poskusili se boste v tradicionalnem ribolovu in si ulov spekli nad odprtim ognjem. Tistim z mlajšimi otroki pa priporočamo obisk Božičkovega parka (doplačilo), ki se nahaja v bližini Božičkove vasice in ponuja tematske igralnice in delavnice za otroke. Popoldan se boste peljali na linijo severnega tečajnika, kjer je urejena Božičkova vasica. Lahko boste obiskali Božička v njegovi pisarni, z njim pokramljali in mu zaupali svoje želje. Ustavili se boste na pošti, kjer so shranjeni kupi pisem z željami z vsega sveta. Čas za pisanje božičnih voščilnic, nakupe v božično okrašenih trgovinah ter zadnje zimske radosti in vročo čokolado. Popoldan prevoz do letališča, let proti Ljubljani in pristanek na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana predvidoma v poznih večernih urah.

Cena vključuje
letalski prevoz s posebnim letom Ljubljana-Rovaniemi-Ljubljana, letališke takse in varnostne pristojbine, transfer letališče - hotel - letališče, 2x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*/4* (1/2 TWC), izlet v Božičkovo vas, prevoz do letališča, organizacija, slovensko vodenje potovanja.
Popusti
otrok do 12. leta na osnovnem ležišču 699 €/OS.
otrok do 12. leta v sobi z dvema odraslima 599 €/OS.
Doplačila po želji
ob rezervaciji: 2x večerja 90,00 €/os., otroci do 12. leta 60,00 €/os., izlet Aurora Borealis (min. 15 potnikov), 95,00 €/os., otroci do 12. leta 58,00 €/os., izlet poldnevna arktična avantura (obisk jelenje farme in vožnja z jelenjo vprego, obisk farme haskijev in mini haski safari; min. 15 potnikov) 180,00 €/os., otroci do 12. leta 110,00 €/os., avtobusni izlet v živalski vrt z vstopnino (min. 15 potnikov) 60,00 €/os., ribarjenje na zamrznjenem jezeru od 14 let 122,00 €/os., izlet poldnevna arktična avantura (obisk jelenje farme in vožnja z jelenjo vprego, obisk farme haskijev in mini haski safari; min. 15 potnikov) 140,00 €/os., avtobusni izlet v živalski vrt z vstopnino (min. 15 potnikov), 49,00 €/os., ribarjenje na zamrznjenem jezeru, do 14. leta 99,00 €/os., enoposteljna soba 135,00 €/os., prevoz in vstopnina za Santa park (min 15 potnikov), 45,00 €/os., otroci do 12. leta 35,00 €/os., dvourni haski safari (min 15 potnikov) 170,00 €/os., otroci do 12. leta 130,00 €/os..
Na poti: vstopnina Arktikum pribl. 12 €/os., otroci od 7.-15. leta pribl. 5 €/os.
Opombe
minimalno število za realizacijo dodatnih izletov je 15 prijavljenih potnikov. Triposteljne sobe so dvoposteljne z dodatnim ležiščem in primerne samo za otroke do 12. leta (na vprašanje).
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE CORIS Z ASISTENCO V TUJINI: v primeru bolezni ali poškodb v času letovanja oz. potovanja, vam Coris povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: višina zavarovalne premije je odvisna od višine zneska celotnega aranžmaja in velja v primeru nenadne in hude bolezni enega izmed potnikov ali smrti v ožjem družinskem krogu. Več

PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNIMI KARTICAMI NLB: z NLB Plačilno kartico MasterCard, Visa in/ali Karanta lahko plačate na 2-12 obrokov. Več
PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNO KARTICO DINERS CLUB: z Diners Club Plačilno kartico lahko plačate na 2-12 obrokov. Več

Pojdi
Ni bilo najdenih nobenih poti.
Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje