Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

JEZERO MAGGIORE - BOROMEJSKI OTOKI - MILANO

Italija
Datum:
28.09.2019 - 29.09.2019
Odhod:
Celje, Ljubljana
Število dni:
2
Prevoz:
Avtobus
Cena:
od 158.00 €

1. dan: … - JEZERO MAGGIORE – BOROMEJSKI OTOKI
Na pot bomo krenili v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja do prehoda Fernetiči in nadaljevanje poti mimo Benetk, Verone, Milana do jezera MAGGIORE, po panoramski cesti ob jezeru do STRESE -  priljubljeno izletniško in turistično mestece in tudi izhodišče za Boromejske otoke.
Z ladjo se bomo odpravili na poldnevni izlet po jezeru Maggiore in si ogledali BOROMEJSKE OTOKE. Najprej otok BELLA z baročnim gradom grofov Borromeo in skrbno negovanim parkom, ki velja za vrhunec italijanske parkovne ureditve (številne skulpture, pokrite galerije in fontane),  vožnja na otok MADRE s številnimi vilami, z bujnimi vrtovi in parki (krajinsko zasnovani botanični vrt), … Popoldne vrnitev na kopno.
Namestili se bomo enem od letoviških mest ob jezeru Maggiore, večerja in prenočevanje.

2. dan: MILANO –  SLOVENIJA
Zajtrk. Sledila bo krajša vožnja do mesteca ARONA, kjer je bil rojen kardinal sv. Karel Boromejski, ki izhaja iz družine Borromeo in je eden od voditeljev katoliške reformacije 16. stol. v Evropi.
Nadaljevanje poti do prestolnice Lombardije – MILANA. Ogled mestnih znamenitosti: stolnica – Duomo, slovita katedrala, ki so jo gradili nekaj stoletij in skriva številne umetnine lombardskih mojstrov. Sprehodili se bomo skozi Vittorio Emanuele II, ki s svojimi lokali privablja tako domačine kot tudi številne turiste, do svetovno znane milanske opere SCALE,… V kolikor bo čas dopuščal še ogled gradu Sforzesco, ki sodi med največje italijanske gradove in ga krasijo Michelangelove in Da Vincijeve umetnine, ali pa krajši nakupovalni postanek.
V popoldanskih urah povratek proti domu mimo Gardskega jezera, Verone … s prihodom v  večernih urah.

Cena
158,00 €/OSEBO – min. 45 oseb
177,00 €/OSEBO – min. 35 oseb
212,00 €/OSEBO – min. 25 oseb
Cena vključuje
avtobusni prevoz na opisani relaciji (2 voznika), namestitev v hotelu 3* na področju jezera Maggiore (sobe 1/2 TWC, telefon, TV) na bazi polpenziona + turistično pristojbino, cestnine in druge pristojbine, oglede po programu z vstopnino za otok Bella in Madre, prevoz z ladjo na Boromejske otoke, nezgodno zavarovanje, organizacijo in vodenje potovanja.
Doplačila po želji
enoposteljna soba (po predhodni potrditvi) – okvirno 25 €/noč, vstopnina (otok Bella + Madre) 20,00 €, storitve, ki niso navedene v programu.
Opombe
v programu so določene tri cene aranžmaja, ki so odvisne od dejanskega števila prijavljenih potnikov. Potnik se prijavi po višji ceni, z njo nepreklicno soglaša in ne more odstopiti od pogodbe, če so podani pogoji za višjo ceno.
Če se bo za potovanje prijavilo večje število potnikov, bodo potniki obveščeni o spremenjenih pogojih 14 dni pred odhodom in takrat poravnajo preostali znižan znesek!
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE CORIS Z ASISTENCO V TUJINI: v primeru bolezni ali poškodb v času letovanja oz. potovanja, vam Coris povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: višina zavarovalne premije je odvisna od višine zneska celotnega aranžmaja in velja v primeru nenadne in hude bolezni enega izmed potnikov ali smrti v ožjem družinskem krogu. Več

PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNIMI KARTICAMI NLB: z NLB Plačilno kartico MasterCard, Visa in/ali Karanta lahko plačate na 2-12 obrokov. Več
PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNO KARTICO DINERS CLUB: z Diners Club Plačilno kartico lahko plačate na 2-12 obrokov. Več

Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje