Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

ISTANBUL IN DUBAJ

Turčija, Združeni Arabski Emirati
Odhod:
bližnja letališča
Število dni:
8
Prevoz:
Letalo
Cena:

ISTANBUL - metropola s svojo več kot 2600-letno zgodovino, poznana tudi kot Bizanc in Konstantinopel; ob Bosporski ožini, na stičišču dveh celin, kultur in civilizacij. Današnja podoba mesta je moderna, ki se harmonično prepleta s kulturno-zgodovinskimi spomeniki in ostanki bizantinskih in osmanskih časov, pa tudi orientalsko barantanje je posebno doživetje. Trgovanje tako na bazarju kot v elegantnih trgovinah daje mestnemu utripu poseben čar. JE MESTO, KI VEDNO PRESENETI!

DUBAJ, eden od sedmih Arabskih Emiratov, je eno najmodernejših mest, mesto kontrastov, ki se bliskovito širi in stremi k edinstveni prepoznavnosti. Čudovite peščene plaže, kristalna modrina Arabskega zaliva, skrivnostne puščave, tradicionalna plemena, Burj Khalifa, … Čudovit preplet kulturnih in arhitekturnih stikov. 
Mesto trgovcev, nafte in turizma odprtih rok čaka svoje goste.


PROGRAM POTOVANJA
1. dan: LJUBLJANA – ISTANBUL

V dopoldanskih urah zbirališče potnikov na letališču J. Pučnik in polet družbe Turkish Airlines proti Istanbulu. Po pristanku privatni transfer do hotela, namestitev. Preostanek dneva individualno raziskovanje Istanbula  in sprehod po starih trgih, spoznali boste utrip nočnega Istanbula s čarobno osvetljenimi minareti, … Prenočevanje.
Namestitev: Hotel Erboy 3*, Hotel Innova Sultanahmet 4*, Hotel Neorion 4*, Hotel Sirkeci Konak 4*

2. dan: ISTANBUL
Po zajtrku ogled mestnih znamenitosti v spremstvu lokalnega vodnika: Modre džamije iz 17. stoletja, cerkve Sv. Modrosti (Hagia Sofia), ki je v svoji zgodovini imela več namenov – dolgo časa je bila največja cerkev krščanskega sveta, kasneje spremenjena v mošejo, danes pa je v njem muzej. Ogledali si boste  palačo TOPKAPI z bogatimi zbirkami porcelana, orožja, zakladnico draguljev in nekdanji Hipodrom. Stari zbiralnik vode – podzemna cisterna Yerebatan Saray pa preseneti vsakega obiskovalca.
Prosto in nočitev v hotelu.
Priporočamo obisk nočnega lokala z večerjo in bogatim folklornim programom iz različnih delov Turčije ter trebušnimi plesi.

3. dan: ISTANBUL
Zajtrk. Odpravili se boste do znamenite pokrite tržnice  KAPALI ČARŠIJA, kjer je v več kot 4000 trgovinicah na voljo skoraj vse, se odpravili na EGIPČANSKI BAZAR – bazar začimb, … zagotovo pa se boste preizkusili v sposobnostih barantanja. Tudi počitek ob kavi ali čaju sodi zraven.
Popoldne priporočamo križarjenje po BOSPORJU s kosilom in ogled palače DOLMABACHE, ki jo je sredi 19. stol. ob Bosporju zgradil sultan Abdulmecit. Palača je zagotovo vredna ogleda, saj bogata oprema (pohištvo, lestenci, slike, preproge, …) in lepo urejeni parki in vrtovi spominjajo na bogastvo zadnjih turških sultanov.
Nočitev.

4. dan: ISTANBUL – DUBAJ
Po zajtrku prosto do odhoda na letališče. Polet proti DUBAJU. Privatni transfer do hotela, spoznavanje hotela in prenočevanje.
Namestitev: Hotel Holiday Inn Bur Dubaj 3*, Hotel Citymax Al Barsha 3*, Ibis Deira City Centre 3*, Ibis Mall Of The Emirates 3*, Barjeel Heritage Guest House 4*, Hotel Four Point by Sheraton Sheikh Zayed Road 4*, Ocean View Hotel By Jebel Ali 4*, Hilton Dubai Creek 5*, Jumeirah Beach Hotel 5*

5. dan:  DUBAJ
Zajtrk. Sledil bo poldnevni ogled DUBAJA z lokalnim vodnikom  – to je mesto trgovcev, nafte, prijaznih in gostoljubnih ljudi s tradicijo na eni in bogato ponudbo najmodernejših centrov na drugi strani. Mesto se bliskovito širi in z moderno arhitekturo stremi k edinstveni razpoznavnosti, ki se prepleta s staro arhitekturo in tradicijo.
Ogledali si boste staro mestno četrt Bastakiya z ozkimi ulicami, vetrne stolpe, ki so služili tudi za hlajenje stanovanjskih prostorov, obiskali DUBAJSKI MUZEJ v trdnjavi Al Fahidi iz 18. stol. Sledil bo ogled najmodernejšega mesta in najvišje zgradbe na svetu, to je dih jemajoči 828 m visok stolp Burj Khalifa (proti doplačilu in ob predhodni rezervaciji možnost vzpona na stolp), predele Deira in Bur Dubai ob znamenitem kanalu »Creek«, kjer večino prometa poteka s številnimi »abrami« (vodni taksi). Vožnja z abro po Creeku, nato obisk souka začimb, kjer se širijo omamne arome znanih in neznanih začimb ter souka zlata, zlatega nakita in dragih kamnov, videli  zunanjost veličastne mošeje Jumeirah.

Priporočamo: večerjo na ladji ob vožnji po znamenitem Creeku.
Prenočevanje v hotelu.

6. dan: SAFARI
Zajtrk in prosto dopoldne za samostojne oglede, počitek ali  kopanje na obali, …
V popoldanskih urah vožnja s terenskimi vozili v puščavo, na peščene sipine, kjer boste občudovali slikovito podobo puščave, se vozili mimo oaz, kameljih farm, … opazovali sončni zahod.
V postavljenem šotorišču po vzoru pravih beduinskih taborov  sredi puščave  bodo prijazni gostitelji ob tradicionalni večerji s prikazom starih običajev, trebušnim plesom, … pričarali zgodbe »Tisoč  in ene noči«.
Pozen povratek v Dubaj.  Prenočevanje v hotelu.

7. dan: DUBAJ
Zajtrk. Dan bo namenjen nakupovanju v  priznanih in razkošnih nakupovalnih središčih, na tržnici, … ali  počitku na plaži in kopanje, … Prenočevanje v hotelu.

8. dan: DUBAJ – EVROPA
Po zajtrku prosto do odhoda na letališče. Polet v Ljubljano.

Video
Cena
Prosimo vas, da nas kontaktirate za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in števila udeležencev).
Cena vključuje
letalski prevoz Ljubljana – Istanbul – Dubaj – Istanbul – Ljubljana, letališke in varnostne pristojbine, transfer letališče – hotel - letališče v Istanbulu in Dubaju, namestitev v hotelu v Istanbulu in Dubaju (po izbrani ponudbi) na bazi nočitev/zajtrk, poldnevni ogled Istanbula in Dubaja z angleško govorečim lokalnim vodnikom, organizacijo potovanja.
Min. št. udeležencev
2 osebi.
Obvezna doplačila
izlete, safari in storitve, ki niso vključene v ceno potovanja, napitnine.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE CORIS Z ASISTENCO V TUJINI: v primeru bolezni ali poškodb v času letovanja oz. potovanja, vam Coris povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: višina zavarovalne premije je odvisna od višine zneska celotnega aranžmaja in velja v primeru nenadne in hude bolezni enega izmed potnikov ali smrti v ožjem družinskem krogu. Več

PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNIMI KARTICAMI NLB: z NLB Plačilno kartico MasterCard, Visa in/ali Karanta lahko plačate na 2-12 obrokov. Več
PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNO KARTICO DINERS CLUB: z Diners Club Plačilno kartico lahko plačate na 2-12 obrokov. Več

Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje