Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

HALLSTATT- BAD GOISERN - BAD ISCHL - WOLFGANG SEE

Odhod:
po želji skupine
Število dni:
1
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Odhod avtobusa ob  4.00 uri. Vožnja do prehoda Šentilj in po »Phyrnski avtocesti« do čudovite gorske pokrajine pod Dachsteinom. Postanek v HALLSTATTU ob istoimenskem jezeru, ki je stisnjeno pod visoke gore, s svojo kristalno čisto in skoraj črno vodo pa očara vsakega obiskovalca. HALLSTATT sodi med najslikovitejša področja Avstrije, poseben pečat mu dajeta značilna arhitektura in prostorska ureditev. Ponaša se tudi z največjim solnim rudnikom v Avstriji. 

Sledila bo krajša vožnja mimo BAD GOISERNA, vasica, ki ji je prepoznavnost in slavo prinesel prav planinski čevelj »gojzer«.

Nadaljevanje poti do zdraviliškega mesta BAD ISCHL, prikupnega mesteca na avstrijski romantični cesti,  kjer sta svojo zaročno slovesnost praznovala cesar Franz Jožef in njegova izvoljenka SISI. Sprehodili se bomo skozi mestno središče in  si ogledali  poletno cesarsko rezidenco s številnimi zbirkami.

Preostanek dneva bomo preživeli v St. Wolfgangu, ki leži ob istoimenskem jezeru, ki je največje jezero na Salzburškem, za mnoge  tudi najbolj romantično. Ogled božjepotne farne cerkve z znamenitim gotskim krilnim oltarjem ter drugo bogato opremo, stari trg, znameniti hotel »Weisses Rössl« iz istoimenske operete Ralpha Benatzky.

Z ladjo se bomo odpeljali po jezeru do St. Gilgena, nato pa povratek v Slovenijo. Na Slovenski strani še večerja.  Prihodom domov v poznih večernih urah.    

Cena
Prosimo vas, da nas kontaktirate za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in števila udeležencev).
Cena vključuje
avtobusni prevoz na opisani relaciji, cestnine, dovolilnice in druge pristojbine, oglede po programu (brez vstopnin), vožnjo z ladjo po Wolfgangsee, večerjo, nezgodno zavarovanje, organizacijo in vodenje izleta.
Obvezna doplačila
vstopnine (na kraju samem) – okvirno 15 €, storitve, ki niso navedene v programu.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.
Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje