Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

GRADIŠČANSKO IN NEŽIDERSKO JEZERO

Avstrija
Odhod:
po želji skupine
Število dni:
1
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Odhod avtobusa ob 5.00 uri (kraj odhoda po dogovoru). Vožnja do prehoda Šentilj in nadaljevanje poti mimo Graza na GRADIŠČANSKO. Glavna značilnost dežele je ravninski panonski svet,  stepsko Nežidersko jezero ter številni vinogradi in gradovi, ki so posejani po razgibanih gričih.

Najprej se bomo pomudili  v upravnem in gospodarskem središču  EISENSTADT - ŽELEZNO, ki se je prvotno imenoval »malo Marijino mesto« in ima bogato zgodovino, saj je bil skoraj 300 let pod vladavino Madžarske. Največji razcvet je mesto doživelo v času vladavine družine ESTERHAZY, ki je tu zgradila mogočen grad, v mesto povabila skladatelja HAYDNA, ki je v mestu ustvarjal več let. Postanek za ogled mestnega središča z bogatimi meščanskimi hišami, stolne cerkve, mestne hiše, gradu ESTERHAZY s slavno koncertno dvorano, …Povzpeli se bomo na Kalvarijo in si ogledali Haydnov mavzolej.

Vožnja  skozi vinorodno področje Gradiščanske, ki daje pridih tudi  malemu in slikovitemu mestecu MÖRBISCH, ki leži že na sami meji z Madžarsko. V svoji živopisni podobi se predstavi v tipični gradiščanski podobi in očara vsakega obiskovalca. S turistično ladjo se bomo popeljali po jezeru, prijazni gostitelji nam bodo postregli s kosilom iz žara in vinom ter  ob zvokih harmonike poskrbeli za prijetno vzdušje in zabavo.

Preostanek dneva bomo preživeli v RUSTU ob NEŽIDERSKEM JEZERU, ki je v celoti pod zaščito spomeniškega varstva. Sprehod po mestecu je prava poslastica za obiskovalca.

V poznih popoldanskih urah povratek v Slovenijo.

Cena
Prosimo vas, da nas kontaktirate za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in števila udeležencev).
Cena vključuje
prevoz z modernim turističnim avtobusom na opisani relaciji, oglede po programu (brez vstopnin), vožnjo z ladjo, kosilo na ladji + vino, nezgodno zavarovanje, organizacijo in vodenje izleta.
Obvezna doplačila
za vstopnine(na kraju samem), storitve, ki niso navedene v programu.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.
Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje