Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

FURLANIJA – JULIJSKA KRAJINA IN REZIJANSKA DOLINA

Italija
Odhod:
po želji skupine
Število dni:
1
Prevoz:
Avtobus
Cena:

PROGRAM IZLETA
Odhod v jutranjih urah. Vožnja po Vipavski dolini do prehoda Vrtojba in nadaljevanje poti po Furlaniji – Julijski krajini do mesteca SAN DANIELE DEL FRIULI, ki slovi kot prestolnica italijanskega pršuta (vsak zadnji vikend v juniju je tradicionalni praznik pršuta »Aria di Festa«). Sprehod in ogled mesta s čudovitim razgledom po deželi Furlaniji – Julijski krajini, nato pa obisk znane pršutarne, kjer boste spoznali postopek pridelave in pokušina pršuta.
Nadaljevanje poti mimo Humina, PUŠJE VASI  (Venzone). Ta prelepa vasica ob reki Tilment je bila v potresu 1976 skoraj zravnana z zemljo, danes pa je poznana po longobardski mumiji.
Sledil bo obisk slikovite doline REZIJE, ki je obdana z mogočnimi vrhovi. Tod slovenski Rezijani bivajo že več kot 1000 let in ohranjajo svojevrsten jezik, kulturo, pesem in ples. Prva vas v Rezijanski dolini je BILO, kjer je tudi shranjena muzejska zbirka in prikazuje življenje v dolini pred potresom l. 1976. Ogledali si bomo Rezijanski kulturni dom »Ta Rozajanska Kulturska hiša«, kjer bodo prijazni gostitelji predstavili del svoje kulture. Sledila bo še krajša vožnja do vasice SOLBICA, ki med potresom 1976 ni utrpela večjih poškodb in ohranja arhitekturno podobo stare rezijanske vasi. Ogled muzeja brusačev.
V Slovenijo se bomo vračali skozi mejni prehod RATEČE in naše druženje zaključili z dobro večerjo, kjer bo priložnost za prijetno druženje. Prihod domov v večernih urah.

Cena
Prosimo vas, da nas kontaktirate za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in števila udeležencev).
Cena vključuje
avtobusni prevoz na opisani relaciji, oglede po programu z degustacijo pršuta, kulturni program v Reziji, vstopnino za muzej brusačev, večerjo, nezgodno zavarovanje, organizacijo in vodenje izleta.
Obvezna doplačila
storitve, ki niso navedene v programu.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.
Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje