Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

EISRIESENWELT * KRIMMLSKI SLAPOVI * GROSSGLOCKNER

Avstrija
Datum:
23.06.2018 - 25.06.2018
Odhod:
Celje, Ljubljana
Število dni:
3
Prevoz:
Avtobus
Cena:
od 239.00 €

PROGRAM POTOVANJA:
1. dan/23.6./: … - WERFEN – EISRIESENWELT – ZELL AM SEE/OKOLICA
Na pot bomo krenili ob 5. uri (kraj odhoda po dogovoru). Vožnja na Avstrijsko Koroško in po »turski« avtocesti do Werfna. Ogledali si bomo največjo izmed vseh znanih ledenih jam na svetu, EISRIESENWELT, ki meri v dolžino več kot 42 km. Jama je bila odkrita in raziskana l. 1879, za turistične oglede je na voljo 1 km jame. Do vhoda v jamo, ki je na višini 1641 m bomo prišli z gondolo. Obvezna so topla oblačila in obutev, saj je v jami konstantno 0° C. Vodstvo po jami traja približno 1.20 ure, v jami je okrog 1.400 stopnic. 
Nad Werfnom se dviga značilna utrdba HOHENWERFEN. Ogledali si bomo njeno notranjost in muzej orožja, ob lepem vremenu bomo lahko občudovali tudi sokole in šov program.
Nadaljevanje poti po dolini reke Salzach, do znanega turističnega središča ZELL AM SEE, ob istoimenskem jezeru ter krajša vožnja v znano klimatsko in smučarsko središče SAALBACH.
Večerja in nočitev v prijetnem penzionu v Saalbachu.

2. dan: KRIMMLSKI SLAPOVI – PRELAZ GERLOS – ELLMAU (Gorski zdravnik)
Po zajtrku vožnja do vasice Krimml, ki je izhodišče za izlete do Krimmlskih slapov.
Mogočni Krimmlski slapovi z vso močjo bobnijo čez skalno pogorje v gozdnato dolino reke Salzach in so eni izmed najlepših v alpskem svetu. Slapovi so med največjimi v Evropi in peti največji na svetu. Skupna višina padajočih voda je 380 m in pada v globino v treh slapovih po 120, 100 in 120 m. Daljši postanek za ogled in sprehod do veličastnih slapov, uživanje in sprostitev v prekrasnem naravnem okolju. Do prvega slapu je 15 minut nenaporne hoje, ki jo zmore vsakdo. Po želji in ob ugodnem vremenu še sprehod do drugih dveh slapov, za kar potrebujete le športno obutev in oblačila. Možnost vstopa v “WasserWunderWelt” (doplačilo). V prikupnih restavracijah ob poti pa si lahko privoščite okrepčilo.
Daljši postanek.
Popoldne panoramska vožnja preko alpskega prelaza GERLOS (1507 m) ponuja prelep razgled na okolico, hkrati pa povezuje Salzburg s Tirolsko ter naprej po dolini Ziller, mimo znanih zimsko-športnih in klimatskih letovišč. Na kratko bomo obiskali tudi »Gorskega zdravnika« in spoznali lepote doline »Wilder Keiser«.
Večerja in prenočevanje (enako kot 1. dan).

3. dan: … – GROSSGLOCKNER – HEILIGENBLUT
Zajtrk. Vožnja po Grossglocknerski alpski cesti, ki je bila zgrajena pred 75 leti in sodi med najlepše alpske ceste. Njena izgradnja je dala gori nove dimenzije in je priljubljena izletniška točka ter velik izziv za motoriste, kolesarje, pohodnike in ne nazadnje alpiniste. Dolžina je 48 km, ima 36 zelo atraktivnih in razglednih ovinkov in doseže najvišjo točko na 2.504 m. Na poti postanek in sprehod do razgledne točke EDELWEISSPITZE.
Pot nas bo vodila do razgledne ploščadi FRANZ JOSEPH HOEHE pod GROSSGLOCKNERJEM, ki je na višini 2.418 m (priporočamo topla in primerna oblačila). Daljši postanek in možnost spusta do ledenika PASTERZA.
Na koroško stran se cesta spušča v številnih serpentinah ter ponuja prečudovit pogled na neokrnjeno naravo in številna poznana gorska letovišča. Postanek v HEILIGENBLUTU in ogled slikovite gorske vasice pod vrhovi VISOKIH TUR in značilne farne cerkve. Nadaljevanje po dolini reke Bele in prihod v Slovenijo v večernih urah. 

Cena
OD 239,00 €/OS. - min. 45 oseb
OD 255,00 €/OS. - min. 35 oseb
OD 284,00 €/OS. - min. 25 oseb
Cena vključuje
avtobusni prevoz na opisani relaciji, hotelsko namestitev 3*na bazi 2x polpenzion, cestnine za Grossglocknersko alpsko cesto in Gerlos ter druge pristojbine, oglede po programu z vstopnino za Eisriesenwelt (vključno z gondolo), Krimmlske slapove, nezgodno zavarovanje, organizacijo in vodenje potovanja.
Doplačila po želji
enoposteljna soba (po predhodni potrditvi), vstopnina za grad Werfen 10,50 €/os. (ogled, šov program) oz. 13,50 €/os. (ogled, šov program, dvigalo do gradu), WasserWunderWelt, storitve, ki niso navedene v ceni programa.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE CORIS Z ASISTENCO V TUJINI: v primeru bolezni ali poškodb v času letovanja oz. potovanja, vam Coris povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: višina zavarovalne premije je odvisna od višine zneska celotnega aranžmaja in velja v primeru nenadne in hude bolezni enega izmed potnikov ali smrti v ožjem družinskem krogu. Več

PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNIMI KARTICAMI NLB: z NLB Plačilno kartico MasterCard, Visa in/ali Karanta lahko plačate na 2-12 obrokov. Več
PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNO KARTICO DINERS CLUB: z Diners Club Plačilno kartico lahko plačate na 2-12 obrokov. Več

Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje