Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

DUNAJ - PRAGA - JUŽNA ČEŠKA

Odhod:
po želji skupine
Število dni:
3
Prevoz:
Avtobus
Cena:

1. dan: … - DUNAJ
Izlet bomo pričeli ob 5. uri (kraj odhoda po dogovoru). Vožnja mimo Šentilja,  po avtocesti do DUNAJA. Prvi daljši postanek bomo napravili v letni rezidenci Habsburžanov – SCHÖNBRUNN. Rezidenca slovi po številnih razkošnih sobanah z bogato opremo, tapiserijami in slikami, okolico krasijo lepo urejeni parki in vrtovi, ki se zaključujejo z mogočno GLORIETTO.S krožno vožnjo po RINGU bomo spoznali mogočne palače kot so:opera, parlament, mestna hiša, votivna cerkevborza … ter se sprehodili po GRABNU mimo KUŽNEGA ZNAMENJA do ŠTEFANOVE CERKVE, po znameniti Koroški cesti do CESARSKE GROBNICE (138 sarkofagov), … Popoldne bomo nadaljevali pot preko državne meje pri Znojmu vse do češke prestolnice PRAGE. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje oz. zabava v diskoteki.


2. dan: PRAGA
Po zajtrku ogled češke prestolnice, ki je prava zakladnica kulturno-zgodovinskih spomenikov. Odpeljalise bomo na praški grad HRADČANE, kjer se bomo srečali z deli arhitekta Plečnika, ogledali si bomo LORETO, občudovali VLADISLAVSKO PALAČO, katedralo sv. VIDA, v kateri so pokopani številni pomembni češki vladarji, zvedeli za »skrivnosti ZLATE ULIČKE« … Prosto za kosilo.

Popoldne bomo nadaljevali z ogledi Prage ter skozi znameniti KARLOV MOST prečkali reko Vltavo, ogledali si bomo spomenik Janu Husu, univerzo, staromestni trg z znamenito uro ORLOY, židovsko četrt …Večerja v hotelu. Po želji obisk tipične češke pivnice ali pa zabava v discoteki. Prenočevanje.


3. dan: PRAGA – ČEŠKE BUDEJOVICE – ČEŠKI KRUMLOV – SLOVENIJA
Po zajtrku še krajši postanek in sprehod po VACLAVSKIH NAMESTIH, trgu, ki ga obdajajo številne mogočne palače in bo priložnost za nakupovalni sprehod med češkim porcelanom in mažuretkami. Odpeljali se bomo do znanega pivovarskega središča na južnem Češkem - ČEŠKIH BUDEJOVIC, kjer bomo obiskali cerkev.sv.Nikolaja, ogledali si bomo osrednji trg s Samsonovo fontano. Sledila bo krajša vožnja v ČEŠKY KRUMLOVMesto- muzej je s svojimi ulicami, nad katerimi kraljuje grajska stavba z mogočnim obzidjem, pod zaščito UNESC-a. Sprehod po slikovitem mestecu, po želji pa tudi ogled drugega največjega gradu na Češkem, ki ima tudi razsežen baročni park s številnimi drevoredi in fontanami. Pozno popoldne  se bomo vračali skozi mejni prehod Wallowitz v Avstrijo, nato pa po avtocesti v Slovenijo. Domov bomo prispeli v večernih urah.

Cena
Prosimo vas, da nas kontaktirate za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in števila udeležencev).
Cena vključuje
avtobusni prevoz z modernim turističnim avtobusom (po izbrani predlogi), cestnine in druge pristojbine, hotelsko namestitev na bazi polpenziona (sobe 1/3-4TWC), oglede po programu (brez vstopnin), nezgodno zavarovanje, organizacijo in vodenje potovanja.
Obvezna doplačila
za enoposteljno sobo (po predhodno potrditvi), vstopnine, storitve, ki niso navedene v programu. OBVEZNO PLAČILO VARŠČINE V HOTELU: 12 €/OS..
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.
Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje