Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

DUNAJ – BRATISLAVA

Odhod:
po želji skupine
Število dni:
2
Prevoz:
Avtobus
Cena:

1. dan: … - DUNAJ – BRATISLAVA
Izlet bomo pričeli ob 5. uri. Vožnja do mejnega prehoda Šentilj in vožnja do avstrijske prestolnice DUNAJ. Po prihodu si bomo ogledali letno rezidenco Habsburžanov – SCHÖNBRUNN s številnimi razkošnimi sobanami, bogato opremo, slikami in tapiserijami, s čudovitimi parki in vrtovi, ki jih zaključuje mogočna Glorietta.

Sledila bo vožnja v mesto in najprej informativni ogled palač na RINGU: opera, parlament, mestna hiša, votivna cerkev, borza, …nato sprehod skozi HOFBURG, po GRABNU mimo kužnega znamenja do ŠTEFANOVE CERKVE, po Koroški cesti do CESARSKE GROBNICE (138 sarkofagov). Ogledali si bomo zelo nenavadne zgradbe arhitekta Hundertwasserja, ki je znan po svojem ekscentričnem stilu. Pozno popoldne vožnja do avtrijsko-slovaške meje in naprej do le še 8 km oddaljene slovaške prestolnice - BRATISLAVE.

Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.


2. dan: BRATISLAVA – SLOVENIJA
Po zajtrku vožnja v staro mestno jedro. Pot nas bo vodila mimo ostankov srednjeveškega obzidja, glavnih mestnih vrat do Michaelovega stolpa z muzejem orožja, ustavili se bomo pred Mozartovo palačo, kjer je veliki skladatelj prebival in prirejal koncerte za Bratislavsko visoko družbo, ogledali si bomo veličastno Martinovo katedralo, kjer so med drugim tudi ustoličevali ogrske kralje. Povzpeli se bomo na grajski grič in si ogledali Bratislavski grad ter se na koncu popeljali še skozi jeklen most z okrog 90 m visokim stolpom, na vrhu katerega sta kavarna in restavracija.

Pozno popoldne se bomo vračali mimo Dunaja, Graza v Slovenijo, s prihodom domov v poznih večernih urah.

Cena
Prosimo vas, da nas kontaktirate za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in števila udeležencev).
Cena vključuje
avtobusni prevoz, oglede po programu (brez vstopnin), hotelsko namestitev na bazi polpenziona, cestnine in druge pristojbine, nezgodno zavarovanje, organizacijo in vodenje potovanja.
Obvezna doplačila
za enoposteljno sobo in storitve, ki niso navedene v programu.
Opombe
možnost spremembe programa z ogledom BRNA.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.
Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje