Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

Dalmatinski biseri: MOSTAR - MLJET - DUBROVNIK

Bosna in Hercegovina, Hrvaška
Datum:
06.09.2018 - 09.09.2018
Odhod:
Celje, Ljubljana
Število dni:
4
Prevoz:
Avtobus
Cena:
od 275.00 €

PROGRAM POTOVANJA
1. dan: … – MOSTAR – NEUM
Vožnja v nočnih urah in s krajšimi vmesnimi postanki do znanega romarskem središču MEĐUGORJE, kjer se je otrokom iz bližnje okolice že junija 1981 prvič prikazala Marija. Ogled svetišča in prizorišča romanj številnih vernikov in prosto za individualne oglede. Međugorje je tudi zelo vinorodno področje, kjer pridelujejo vrhunska vina. Po želji degustacija vin.
Odpeljali se bomo do zgodovinskega MOSTARJA. Sprehod po slikovitem mestnem jedru, ki se ponaša s številnimi džamijami, mostovi, kopališči (hamani), cerkvami, čaršijami in drugimi arhitekturnimi objekti, kjer se prepletajo orientalski in mediteranski vplivi. Na žalost pa je bil v zadnji vojni porušen najlepši spomenik turške umetnosti, stari kamniti most, ki ga je leta 1566 zgradil Mimar Hajrudin. Danes je most obnovljen, ponovno v ponos mestu in pod zaščito Unesca.
Vožnja do NEUMA. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2. dan: DUBROVNIK
Zajtrk in vožnja v DUBROVNIK, ki si ga bomo ogledali z lokalnim vodnikom: vrata Pile, Orlandov steber, Frančiškanski samostan, stara lekarna, cerkev sv. Vlaha, Knežji dvor, palača Sponza, … Prosto za sprehod po znamenitem STRADUNU in DUBROVNIŠKEM OBZIDJU, nakup spominkov, … Za doplačilo vožnja z ladjo na otok LOKRUM, kjer se boste sprehodili skozi botanični vrt in si ogledali ostanke tamkajšnjega samostana. V poznih popoldanskih urah vožnja do NEUMA. Prosto za kopanje, večerja in prenočevanje.

3. dan: MLJET
Zajtrk. Dan bo namenjen celodnevnemu izletu na otok MLJET, ki je za mnoge izgubljeni otok na pečini, omenjen že v pripovedi o Odiseju, sv. Pavlu, benediktincih, … Meri 37 km v dolžino in okrog 3 km v širino. SZ del otoka je od leta 1960 nacionalni park, ki ga poleg prečudovite in neokrnjene narave krasita dva slana jezera, otok sv. Marije na sredi Velikega jezera, kjer je benediktinski samostan in cerkev iz 12. stol., čudovite plaže, … MLJET je eden najlepših otokov na svetu!
Ogled nacionalnega parka. Popoldne prosto za kopanje in individualne sprehode vse do odhoda v Neum. Večerja in prenočevanje v hotelu.

4. dan: DELTA NERETVE – SLOVENIJA
Po zajtrku se bomo odpravili v DELTO reke NERETVE, kjer nas bo navduševala prečudovita in še vedno neokrnjena narava. 
Prijazni domačini nas bodo za dobrodošlico postregli s pravo hercegovsko lozo in smokvami. Vkrcali se bomo na 'trupice', tradicionalne rečne ladjice ter se zapeljali po rečnih kanalih. Spoznali bomo bogato floro in favno, ki se skriva med kanali, naredili nekaj krasnih fotografij. Po pristanku nas bo že pričakalo okusno kosilo. Ob zvokih dalmatinske glasbe bomo skupaj nazdravili in zapeli, nato pa prijetno razpoloženje prenesli na avtobus.
Prihod v Slovenijo v večernih urah.

Cena
OD 275,00 €/OS. - min 45 oseb
OD 307,00 €/OS. - min 35 oseb
OD 359,00 €/OS. - min 25 oseb
Cena vključuje
avtobusni prevoz na opisani relaciji, hotelsko namestitev 3* na bazi 3x polpenzion v Neumu, oglede po programu z lokalnim vodenjem po Mostarju, Dubrovniku, izlet na Mljet z vstopnino za nacionalni park, vožnjo z ladjo po delti Neretve in kosilo, cestnine in druge pristojbine, nezgodno zavarovanje, organizacijo in vodenje potovanja.
Doplačila po želji
enoposteljna soba (po predhodni potrditvi), storitve, ki niso navedene v programu.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE CORIS Z ASISTENCO V TUJINI: v primeru bolezni ali poškodb v času letovanja oz. potovanja, vam Coris povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: višina zavarovalne premije je odvisna od višine zneska celotnega aranžmaja in velja v primeru nenadne in hude bolezni enega izmed potnikov ali smrti v ožjem družinskem krogu. Več

PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNIMI KARTICAMI NLB: z NLB Plačilno kartico MasterCard, Visa in/ali Karanta lahko plačate na 2-12 obrokov. Več
PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNO KARTICO DINERS CLUB: z Diners Club Plačilno kartico lahko plačate na 2-12 obrokov. Več

Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje