Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

BORDEAUX – med vinskimi trtami

Francija
Datum:
25.06.2020 - 28.06.2020
Število dni:
4
Prevoz:
Letalo
Cena:
od 570.00 €

PROGRAM POTOVANJA:
1. dan/25.6.: BENETKE – BORDEAUX
Odhod avtobusa v dopoldanskih urah iz Celja, pobiranje potnikov v Ljubljani ter nadaljevanje poti proti letališču v Benetkah (doplačilo). Popoldanski polet v osrčje Akvitanije, Bordeaux. Pristanek v večernih urah in transfer v hotel.
Namestitev in prenočevanje.

2. dan/26.6.: BORDEAUX
Po zajtrku bo dan namenjen odkrivanju in raziskovanju Bordeaux-a. Drugo največje mesto v Franciji je svetovno slavo doživelo zaradi pridelave vrhunskih vin s katero so se tod začeli ukvarjati že stari Rimljani pred več kot 2000 leti.
Sprehodili se bomo po idiličnih ulicah z značilnimi kavarnami in trgovinicami, si ogledali mogočno katedralo sv. Andreja, trg Borze z vodnim ogledalom, slavolok zmage Port Cailhau, zvonik Grosse Cloche, mogočen most Pont de Pierre.
Popoldan priporočamo obisk slovitega muzeja La Cite du vin – interaktivna razstava vas popelje skozi zgodovino vina, do različnih načinov pridelave žlahtne kapljice, preizkusili se boste lahko v znanju in spretnostih somelierjev. Polni novih doživetij se lahko odpravite tudi v bližnjo pokrito »tržnico«, kjer ponujajo številne kulinarične specialitete.
Namestitev in prenočevanje.

3. dan/27.6.: BORDEAUX – SAINT EMILION – BORDEAUX
Zajtrk. Širša okolica Bordeaux-a je znana po stoletni pridelavi najboljših francoskih vin. Odpravili se bomo na desni breg reke Garone, med neskončne nasade vinskih trt. Prvi postanek bo v priznani vinarni, kjer nam bodo predstavili skrivnosti pridelovanja vin, žlahtno kapljico pa bomo tudi degustirali. Pot bomo nadaljevali v idilično vasico St. Emilion, ki je pod zaščito UNESCA in vsakega očara z ozkimi uličicami ter starimi, delno tudi v skalo vklesanimi vinskimi kletmi. Čudovit razgled na okolico je le pika na i.
Popoldan bomo obiskali še eno vinsko klet z drugimi priznanimi vini (degustacija).
Povratek v hotel, namestitev in prenočevanje.

4. dan/28.6.: BORDEAUX – SIPINE PILAT – BENETKE
Po zajtrku nas bo pot vodila proti atlantski obali, do največje sipine v Evropi, Pilat (doplačilo). Z vrha 105 m visoke sipine se ponuja čudovit razgled na Atlantski ocean in Srebrno obalo. Sprehodili se bomo po ulicah mesteca Arcachon, ki v vsakem letnem času zaživi v novi luči.
Popoldan transfer na letališče in polet proti Benetkam. Pristanek v večernih urah, transfer v Slovenijo (doplačilo).

Cena
570,00 €/OS.
Cena vključuje
letalski prevoz Benetke – Bordeaux – Benetke, letališke takse in varnostne pristojbine, vsi prevozi po programu, namestitev v hotelu 3* (nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah), celodnevni ogled Bordeaux-a peš in s tramvajem, celodnevni izlet v St. Emilion z dvema degustacijama, slovensko vodenje, pripravo in organizacijo potovanja.
Min. št. udeležencev
15 oseb.
Doplačila po želji
transfer Celje/Ljubljana – Benetke – Ljubljana/Celje 60 €/os., poldnevni izlet na sipino Pilat 65 €/os., enoposteljna soba 115,00 €, storitve, ki niso navedene v ceni potovanja.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE CORIS Z ASISTENCO V TUJINI: v primeru bolezni ali poškodb v času letovanja oz. potovanja, vam Coris povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: višina zavarovalne premije je odvisna od višine zneska celotnega aranžmaja in velja v primeru nenadne in hude bolezni enega izmed potnikov ali smrti v ožjem družinskem krogu. Več

PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNIMI KARTICAMI NLB: z NLB Plačilno kartico MasterCard, Visa in/ali Karanta lahko plačate na 2-12 obrokov. Več
PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNO KARTICO DINERS CLUB: z Diners Club Plačilno kartico lahko plačate na 2-12 obrokov. Več

Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje