Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

BERLIN - DRESDEN - POTSDAM - LEIPZIG

Odhod:
Slovenija
Število dni:
5
Prevoz:
Avtobus
Cena:

1. dan: …. – AVSTRIJA – NOČNA VOŽNJA
Odhod  avtobusa ob 20.00 uri. Nočna vožnja skozi Avstrijo …

2. dan: DRESDEN – BERLIN
Prihod v DRESDEN v jutranjih urah. Daljši postanek za ogled saške prestolnice, ki je hkrati tudi eno najlepših mest v Nemčiji. Mesto krasijo dragocene zgodovinske stavbe, zato ga pogosto imenujejo tudi Firence na Labi. Ogledali si bomo to prečudovito mesto z eno najimenitnejših stavb »ZWINGER« – arhitekturni kompleks, ki ga sestavljajo Gemaeldegalerie z neprecenljivo zbirko slik vseh pomembnejših evropskih šol, dragocena porcelanska zbirka, ki sodi med največje na svetu, paviljoni, bogate dvorane… Sprehod  mimo Fuerstenganga, čez Theaterplatz s Semperjevo opero, si ogledali grad z dvorno cerkvijo, kraljevo palačo….. Popoldne nadaljevanje vožnjo do BERLINA. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

3. dan: BERLIN
Zajtrk in večerja v hotelu. Dan bo namenjen celodnevnemu ogledu nemške prestolnice, ki je nista mogla uničiti niti bombandiranje l. 1945 niti Berlinski zid, ki je mesto razdelil na dvoje. Ogled: Brandenburška vrata, ponosni simbol nekdanje prestolnice imperija, ki so jih zgradili l.1788 kot slavolok zmage, v bližini je t.i. Vladna četrt (predsedniška palača in palača zveznega kanclerja, Reichstag – vzpon na kupolo, ki se dviga nad osrednjo parlamentarno dvorano),  promenado Unten den Linden, kjer so slavni hotel Adlon, ambasade, državna opera in univerza, Alexanderplatz – nekdanje družabno središče bivšega vzhodnega Berlina, kjer je tudi 360 m visok televizijski stolp in ponuja prelep razgled na mesto in okolico, krajši sprehod po bližnji Nikolajevi četrti, ki je najstarejši predel v mestu in je ohranila podeželsko podobo, katedralo …
Popoldne sprehod po enem največjih bulvarjev, živahnem in trgovskem Kurfuestendammu z ogledom nenavadne spominske cerkve –Gedaechtniskirche. Prosto. Večerja in prenočevanje v hotelu.

4. dan: POTSDAM
Po zajtrku si bomo ogledali ostanke »berlinskega zidu«, ki je mesto kruto prerezal na dvoje. V hiši Chek point Charlie si bomo ogledali muzej, v katerem je v fotografijah in drugih zapisih prikazana celotna zgodovina Berlina in berlinskega zidu ter ljudi, ki so poskušali pobegniti na zahod.
Sledila bo vožnja do POTSDAMA, nekdanje rezidence pruskih kraljev s številnimi palačami in dvorci, bogatim parkom… Ogledali si bomo zunanjost CECILIENHOFA, kjer so se na usodni Potsdamski konferenci srečali Churchill, Stalin in Truman, nato pa še dvorec SANSSOUCI z čudovito notranjostjo  Neues Palais in značilnim terasastim parkom.
Pozno popoldne vožnja v LEIPZIG, namestitev, večerja in prenočevanje.

5. dan: LEIPZIG – AVSTRIJA – SLOVENIJA
Po zajtrku si bomo ogledali LEIPZIG, ki ni samo sejemsko mesto ampak hrani tudi številne kulturno zgodovinske spomenike. Ogled starega mestnega jedra in spominskega obeležja – 26 m visokega spomenika žrtvam v Napoleonovi bitki. Domov se bomo vračali s krajšimi vmesnimi postanki po najhitrejši poti. Prihod v Slovenijo v poznih večernih urah.

Cena
Prosimo vas, da nas kontaktirate za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in števila udeležencev).
Cena vključuje
avtobusni prevoz z modernim turističnim avtobusom na opisani relaciji, hotelsko namestitev 3* na bazi polpenziona, oglede po programu (brez vstopnin), cestnine in druge pristojbine, nezgodno zavarovanje, organizacijo in vodenje potovanja.
Obvezna doplačila
za enoposteljno sobo (po predhodni potrditvi), za storitve, ki niso navedene v programu.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.
Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje