Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

»BAZA 20« - MUZEJ KOČEVARJEV - BELA KRAJINA

Slovenija
Odhod:
po želji skupine
Število dni:
1
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Izlet bomo pričeli ob 6.00  uri (kraj odhoda po dogovoru).  Vožnja mimo Ivančne Gorice, po dolini reke Krke skozi Žužemberk do Dolenjskih Toplic in po partizanski magistrali do »BAZE 20« v Kočevskem rogu, ki je od l. 1952 zaščitena kot kulturni spomenik, saj je bila edino tovrstno oporišče v Evropi med II.svet.vojno. Tu je bil sedež vojaškega in političnega vodstva slovenske NOB in drugih ustanov. Zgrajenih je bilo 26 barak. Z lokalnim vodnikom si bomo peš ogledali le-te in zgodovino spoznali tudi z ogledom filma. Daljši postanek.

Na poti v BELO KRAJINO si bomo ogledali še MUZEJ KOČEVARJEV. Gostitelji nam bodo ob pijači dobrodošlice predstavili zgodbo o Kočevarjih - staroselcih, ogledali si bomo zbirke in na maketi videli dve kočevarski vasi,… Vožnja v  ADLEŠIČE. Spoznali bomo dobro poznano  belokranjsko domačo obrt – izdelovanje pisanic, vezenin, tkalstvo iz domačega lana,…..Ob dobrodošlici  si bomo ogledali muzej in iz prve roke izvedeli veliko zanimivega, predvsem pa občudovali rokodelsko spretnost prijazne gostiteljice.

Naslednji postanek bo v METLIKI, ki bo namenjen obisku VINSKE KLETI in degustaciji  najboljših  belokranjskih vin.

Pot nas bo vodila do najpomembnejše sakralne arhitekture v Beli krajini  ROSALNIC oz. TREH FAR in kaj kmalu boste  ugotovili zakaj takšno ime.

Naše druženje bomo zaključili še z večerjo, kjer bo priložnost za prijetno druženje. Povratek domov v večernih urah, odvisno od razpoloženja.

Cena
Prosimo vas, da nas kontaktirate za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in števila udeležencev).
Cena vključuje
avtobusni prevoz na opisani relaciji , oglede po programu z vstopnino za Bazo 20, Muzej Kočevarjev, Belokranjsko obrt, ogled vinske kleti z degustacijo vin, večerjo, nezgodno zavarovanje, organizacijo in vodenje izleta.
Min. št. udeležencev
45
Obvezna doplačila
za storitve, ki niso navedene v programu.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.
Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje