Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

BALTSKE DRŽAVE IN SANKT PETERBURG

Litva, Latvija, Estonija in Rusija
Datum:
08.08.2019 - 18.08.2019
Odhod:
Celje, Maribor
Število dni:
11
Prevoz:
Avtobus
Cena:
od 1050.00 €

1. dan: SLOVENIJA - …
Odhod avtobusa iz Ljubljane ob 17. uri. Pobiranje potnikov preko Celja in Maribora. Vožnja na relaciji Šentilj – Gradec – Dunaj. Nočna vožnja proti Češki.

2. dan: … - MAZURIJA – OLSYTYN – AUGUSTOW
Prestop na Češko in vožnja mimo Brna in Ostrave. Jutranji prihod na Poljsko, vožnja z vmesnimi postanki mimo Katovic, Czestochowe in Lodža. Popoldanski prihod v Mazurijo, deželo stoterih jezer. Postanek v mestu Olsztyn in sprehod skozi zanimivo staro jedro z bogato zgodovino in impresivno arhitekturo. Sledi vožnja skozi slikovito pokrajino mimo številnih jezer proti mestu Augustow. Nastanitev nekje na tem območju, večerja in nočitev v hotelu.

3. dan: KLAIDEP – NIDO
Po zajtrku krajša vožnja do poljsko-litovske meje. Prestop v Litvo, največjo izmed baltskih držav. Potovanje proti zahodu države do obalnega mesta Klaipeda. V bližini vkrcanje na trajekt in vožnja na znamenito Kursko Koso, približno 100 km dolg naravni peščeni nasip v obliki kose, ki je edinstven primer na svetu in sodi med zaščitena območja. Vožnja po slikovitem parku. Postanek v mestu Nida z galerijo jantarja in hišo, v kateri je prebival Thomas Mann. Vrnitev s trajektom proti Klaipedi, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

4. dan: ŠIAULIAI – KRYŽIU KALNIS – RIGA
Zajtrk. Vožnja proti mestu Šiauliai. V bližini obisk znamenitega hriba križev, Kryžiu Kalnis, romarski kraj in kraj simbolnega pomena za litovski narod. Sledi prestop meje v Latvijo in v zgodnejših popoldanskih urah prihod v prestolnico Riga. Krožni ogled: cerkev sv. Petra, stolnica, parlament, mačja hiša, grad, spomenik svobode, tržnica ... Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. dan: PÄRNU – TALLIN
Zajtrk. Vožnja severno in prestop meje v Estonijo in prihod v letoviško in zdraviliško mesto Pärnu, ki velja za estonsko poletno prestolnico. Krožni ogled mesta: mestna hiša, koncertna dvorana, cerkev sv. Katarine, ruska cerkev … Popoldansko nadaljevanje vožnje v Tallin in ogled estonske prestolnice: grad–parlament, cerkev Aleksandra Nevskega, srednjeveško jedro, glavni trg, mestna hiša. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici, večerja in nočitev.

6. dan: NP LAHEMAA – NARVA – PETRODVOREC – SANKT PETERSBURG
Zgoden zajtrk in takojšnja vožnja proti vzhodu skozi narodni parka Lahemaa in proti estonsko-ruski meji. Prestop iz Estonije v Rusijo pri mestu Narva. Potovanje na relaciji Ivangorod–Kingisepp in popoldanski prihod ob Finski zaliv do Petrodvorca, slovite rezidence Petra Velikega, kjer si bomo ogledali zunanjost in razkošen park s številnimi vodnjaki, kipi, drevoredi ... Po ogledu še krajša vožnja v Sankt Peterburg, verjetno eno najlepših in nekdaj najbogatejših mest v Evropi. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

7. dan: SANKT PETERSBURG
Zajtrk v hotelu, nato obisk Ermitaža v baročnem Zimskem dvorcu, enega največjih in najbogatejših muzejev na svetu. Po ogledu muzeja pa krožni ogled mesta: Vasiljevski otok, Nevski prospekt, Isakijevska stolna cerkev, obisk Petropavlovske trdnjave z grobnico ruskih carjev. Nekaj prostega v mestnem jedru. Nočitev v hotelu (možnost vožnje z ladjo po reki Nevi ali ogled ruske folklorne predstave).

8. dan: TSARSKOJE SELO – PSKOV
Po zajtrku odhod iz Sankt Peterburga in vožnja v Tsarskoje Selo, za obisk nekdanje razkošne carske rezidence. Ogled soban in parkov. Sledi vožnja proti jugozahodu skozi rusko mesto Pskov in dalje do rusko-latvijske meje. Prestop meje in kasnejša večerna nastanitev v hotelu na latvijski strani. Nočitev.

 

9. DAN: DAUGAVPILS – VILNO

Zajtrk. Sledi vožnja preko latvijskega mesta Daugavpils, prestop meje v Litvo in popoldanski prihod v litovsko prestolnico Vilno. Panoramski ogled mesta: hrib Gedeminas, stolnica, bernardinski samostan, cerkev sv. Ane, hiša pesnika Mickiewicza, univerza, parlament, novi del mesta. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

10. dan: TRAKAI
Po zajtrku krajša vožnja v staro prestolnico Trakai. Obisk srednjeveškega gradu na otoku sredi jezera in ogled vasi s starimi lesenimi hišami. Sledi vrnitev na Poljsko in večerni prihod v Varšavo. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici. Večerja in nočitev.

11. dan: VARŠAVA – SLOVENIJA
Zajtrk. Sledi krajši ogled Varšave: Palača znanosti in kulture, Primacialna palača, Gledališki trg, Barbakan, Trg starega in Trg novega mesta, rojstna hiša Marie Curie – Sklodowske. Nadaljevanje poti do Czestochowe, največjega poljskega romarskega kraja. Krajši postanek pri cerkvi na Jasni Gori. Povratek mimo Katovic na Češko in potovanje na relaciji Ostrava – Brno – Dunaj – Gradec ... Vrnitev v Slovenijo do Maribora, Celja in Ljubljane v poznih nočnih urah.

Cena
1.050 €/OS. – min. 40 oseb
1.150 €/OS. – min. 30 oseb
Cena vključuje
prevoz s turističnim avtobusom na opisani relaciji, 9x nočitev z zajtrkom v hotelih 3* (soba 1/2 TWC), 7x večerja po programu, vse vstopnine po programu, stroški urejanja ruskega vizuma v višini 80 €/os., slovensko vodenje in organizacijo potovanja.
Popusti
otrok do 12. leta na dod. ležišču 25% POPUST, odrasla oseba na dod. ležišču 5% POPUST.
Obvezna doplačila
enoposteljna soba 220 €/os.
Opombe
potni list mora biti veljaven še najmanj 6 mesecev od datuma povratka v Slovenijo. Vsi potniki morajo 3 tedne pred odhodom za urejanje ruskega vizuma oddati nepoškodovan potni list, izpolnjen formular, 1 fotografijo ter zavarovalno polico s kritjem do 30.000 €.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE CORIS Z ASISTENCO V TUJINI: v primeru bolezni ali poškodb v času letovanja oz. potovanja, vam Coris povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: višina zavarovalne premije je odvisna od višine zneska celotnega aranžmaja in velja v primeru nenadne in hude bolezni enega izmed potnikov ali smrti v ožjem družinskem krogu. Več

PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNIMI KARTICAMI NLB: z NLB Plačilno kartico MasterCard, Visa in/ali Karanta lahko plačate na 2-12 obrokov. Več
PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNO KARTICO DINERS CLUB: z Diners Club Plačilno kartico lahko plačate na 2-12 obrokov. Več

Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje