Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

AVSTRIJSKA KOROŠKA skozi oči Koroških Slovencev

Avstrija
Odhod:
po želji skupine
Število dni:
1
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Na pot bomo krenili  ob 6.00 uri (kraj odhoda po dogovoru) in se odpeljali v smeri  Kranja in nadaljevali pot po razgibani in panoramski cesti čez prelaz Ljubelj  v Borovlje, po Avstrijski Koroški mimo Celovca, Brückla do gradu  HOCHOSTERWITZ, ki je postavljen na 175 m visokem osamelcu in očara s svojo impozantno zunanjostjo. Grad se prvič omenja v 9. stoletju in je skozi stoletja menjaval svojo podobo in vladarje, služil za obrambo pred Turki, …  Ogled.

Sledila bo krajša vožnja do GOSPE SVETE. Ogled cerkve, ki je eden najlepših umetnostnih spomenikov. Ogledali so bomo tudi »vojvodskega prestola«, kjer so ustoličevali koroške vojvode.

Pot bomo nadaljevali po Gosposvetskem polju v koroško deželno prestolnico CELOVEC

Ogledali si bomo mestno središče z gledališčem, farno cerkvijo sv. Egidija, stari trg, deželna hiša, Novi trg z zmajem,… Prosto za individualne oglede, kavico, manjši nakup …

Vožnja v SPODNJO ZILJSKO DOLINO, ki je stičišče treh kultur. Obiskali bomo zavedno slovensko družino, ki nam bodo na svoj, izviren način predstavili izročilo svojih slovenskih prednikov, izvedeli boste za lepe in tudi manj lepe trenutke slovenske manjšine, spoznali njihove običaje, pesmi, njihovo narodno zavest,… Pripravili  bodo tudi pozno popoldansko kosilo.

Povratek v Slovenijo mimo Trbiža, čez prehod Rateče,…  in prihod domov  v  večernih urah.

Cena
Prosimo vas, da nas kontaktirate za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in števila udeležencev).
Cena vključuje
avtobusni prevoz, oglede po programu z vstopnino za Hochosterwitz, cestnine in druge pristojbine, obisk koroške družine z poznim kosilom, nezgodno zavarovanje,organizacijo in vodenje izleta.
Obvezna doplačila
dvigalo na Hochosterwitz 5 €, storitve, ki niso navedene v programu.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.
Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje