Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

AVSTRALIJA IN NOVA ZELANDIJA

-5%
Datum:
16.02.2019 - 08.03.2019
Odhod:
Maribor, Celje, Ljubljana
Število dni:
21
Prevoz:
Letalo
Cena:
od 6100.00 €

1. dan: Organiziran prevoz potnikov iz Ljubljane, Celja in Maribora do enega bližnjih letališč ter polet preko vmesnega letališča proti Avstraliji.

2. dan: Nadaljevalni polet proti Avstraliji. Obroki na letalu. Popoldanski ali večerni pristanek na zahodni obali v Perthu. Namestitev v hotelu in nočitev.

3. dan: Zajtrk. Avtobusni izlet iz Pertha proti severu. Vožnja delno ob oceanu, ki je na tem delu Avstralije raj za deskarje. Potovanje skozi narodni park Yanchep, ki je znan po bogatem živalskem svetu. Kosilo na poti. Vstop v narodni park Nambung za občudovanje snežno belih peščenih sipin, predvsem pa slikovite rumene puščave PINNACLES. Puščava je tu prepredena s stotinami nenavadnih, tudi do pet metrov visokih apnenčastih osamelcev, podobnih termitnjakom. Vrnitev v Perth in nočitev.

4. dan: Po zajtrku sledi dopoldanski ogled mesta PERTH, ki slovi kot eno najlepših v Avstraliji: Kings Park z botaničnim vrtom, parlament, katedrala, vladna palače, mestna hiša, kovnica denarja ... Sprehod ob reki Swan do modernega zvonika-mestne simbolike ... Opoldanska vožnja do bližnjega pristanišča FREMANTLE, znanega po sproščenem vzdušju, pa tudi po slavni jadralski tekmi. Prosto za kosilo v enem izmed številnih lokalov ob obali. Popoldanski izlet v dolino reke Swan do parka živali WILDLIFE CAVERSHAM. Ogled parka in srečanje s številnimi avtohtonimi avstralskimi živalmi (kenguruji, koalami, wombati, posumi, emuji ... ). Vrnitev v Perth in nočitev.

5. dan: Zgodnje vstajanje. Transfer na letališče in jutranji polet iz Pertha v notranjost Avstralije v ALICE SPRINGS − prestolnico Rdečega centra. Ogled mesta z obiskom hriba Anzac, telegrafske postaje in centra “letečih zdravnikov”. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. 

6. dan: Po zajtrk sledi avtobusna vožnja iz Alice Springsa v AYERS ROCK. Popoldanski ogled nenavadnih gora OLGAS. Nastanitev v naselju Yulara, nato opazovanje sončnega zahoda pred aboriginsko sveto goro ULURU. Večerja in nočitev.   

7. dan: Zgodnje vstajanje in sončni vzhod pod goro ULURU. Gotovo eden izmed vrhuncev potovanja! Še ogled aboriginskega kulturnega centra, nato transfer na letališče v Ayers Rocku in polet v MELBOURNE. Popoldanski pristanek, prva krajša panorama milijonskega mesta. Večerja v restavraciji in druženje s tamkajšnjimi Slovenci. Nastanitev in nočitev v hotelu. 

8. dan: Zajtrk. Celodnevni izlet po VELIKI OCEANSKI CESTI. Ogled naravnih znamenitosti: Loch Ard, Twelve Apostols, London Bridge ... Kosilo na poti. Večerna vrnitev v Melbourne in nočitev.  

9. dan: Zajtrk. Ogled Melbourna: parlament, katedrala sv. Patricka, Cookova koliba, botanični vrt ... Transfer na letališče in polet v prestolnico CANBERRO. Večerja pri slovenskem društvu, nastanitev v hotelu in nočitev. 

10. dan: Zajtrk in ogled: sodišče, stari in novi parlament, Anzac Hill, Memorial ... Avtobusna vožnja proti SYDNEYU. Postanek na plaži Bondi, večerni prihod in prva panorama centra: The Rocks, Harbour Bridge, … Nastanitev in nočitev. 

11. dan: Zajtrk. Celodnevni ogled Sydneya: predel Rocks, katedrala, znamenita opera – notranji ogled, vzpon na stolp AMP. Možnost vožnje z ladjico po sydneyskem zalivu. Nočitev. 

12. dan: Zajtrk in prosto dopoldne v Sydneyu. Popoldnaski transfer na letališče. Polet na Južni otok NOVE ZELANDIJE, večerni pristanek. Nastanitev in nočtitev.

13. dan: Zajtrk. Dopoldanski ogled mesta CHRISTCHURCH - prestolnice južnega otoka: krajši krožni ogled mesta s katedralo, botaničnim vrtom … Popoldanski odhod z avtobusom iz Christchurcha proti osrednjemu delu otoka. Nastanitev nekje na poti. Večerja in nočitev.  

14. dan: Zajtrk. Nadaljevanje poti pod vznožje najvišje novozelandske gore MT. COOK. Sledi vožnja do QUEENSTOWNA, turistične prestolnice južnega otoka in krajši ogled mesta. Popoldan nadaljevanje poti do mesta TE ANAU. Nočitev v hotelu, večerja in nočitev.   

15. dan: Zajtrk. Vožnja do enega najlepših fjordov − MILFORD SOUNDA. Panoramska plovba in občudovanje narave fjorda, ki ga obkrožajo novozelandske Alpe. Kosilo na ladji. Vrnitev v Te Anau. Nočitev v hotelu.   

16. dan: Po zajtrku vožnja do letališča Queenstown in polet na Severni otok do prestolnice WELLINGTON. Panorama novozelandskega glavnega mesta: parlament, katedrala, stara lesena palača, mimo muzeja Te Papa ... Nastanitev v hotelu in nočitev.   

17. dan: Zajtrk. Odhod iz Wellingtona in vožnja preko NP Tongariro ter mimo vulkana Ruapehu, prizorišč snemanja Gospodarja prstanov. Postanek ob jezeru TAUPO, ogled geotermalne elektrarne WAIRAKEI. Postanek na geotermalnem območju v DOLINI MESEČEVIH KRATERJEV. Proti večeru prihod v Rotoruo, nastanitev, večerja in nočitev v hotelu.  

18. dan: Po zajtrku ogled ROTORUE: gejziri, maorski kulturni center ter obisk kmetije Agrodome za spoznavanje pasem novozelandskih ovac. Nekaj prostega časa v mestu. Zvečer možnost večerje z atraktivnim programom v Maorski vasi. Nočitev v hotelu. 

19. dan: Zajtrk. Vožnja do votline WAITOMO s svetlečimi črvi in ogled. Popoldanski prihod v AUCKLAND, mesto dveh morij ter krožni ogled glavnih znamenitosti. Vzpon na znameniti Skytower in nastanitev v hotelu. Nočitev.  

20. dan: Po zajtrku še prosto v centru mesta za zadnje opravke in nakupe. Sledi transfer na letališče in polet iz Aucklanda predvidoma preko Sydneya ali Melbourna proti Evropi. Obroki na letalu.

21. dan: Jutranji pristanek na vmesnem letališču, nato nadaljevalni polet proti enemu bližnjih letališč. Sledi še transfer v Slovenijo do Maribora, Celja in Ljubljane.

Cena
Najmanj 25 potnikov - 6.100 €
Najmanj 15 potnikov - 6.350 €
Najmanj 10 potnikov - 6.650 €
Cena vključuje
vse polete kot navedeno v programu (interkontinentalni polet iz bližnjega letališča do Pertha in iz Auklanda nazaj do bližnjega letališča; notranje polete Perth-Alice Springs, Ayers Rock-Melbourne, Melbourne-Canberra, Sydney-Christchurch, Queenstown-Wellington) vse letališke takse (v višini cca. 895 EUR), 18 x nočitev v hotelih turistične kategorije v sobah 1/2 TWC, 17 x zajtrk, 10 obrokov po programu (kosila ali večerje), vse prevoze s klimatiziranimi avtobusi na celotni poti, avtobusni transfer iz Ljubljane, Celja in Maribora do bližnjega letališča in nazaj (če gre za polet iz Benetk, Dunaja ali pd.), urejanje avstralskega vizuma (35 EUR), odlično slovensko spremstvo in celotno organizacijo.

Vključene vstopnine: NP Pinnacles, park Wildlife Caversham, NP Uluru, telegrafska postaja in center »letečih zdravnikov« v Alice Springsu, stolp AMP in opera v Sydneyu, izlet z ladjico po Milford Fjordu, maorski kulturni center ter prikaz striženja ovac v Rotorui, ogled jame Waitomo, Sky Tower v Aucklandu ... (vseh vključenih vstopnin je cca. 320 EUR/osebo).
Obvezna doplačila
1/1 soba 890 €
Možna doplačila: za vožnjo z ladjico po sydneyskem zalivu, za maorsko večerjo v Rotorui (cene na licu mesta). V primeru poleta iz Ljubljane, Zagreba, Trsta ali Gradca, transfer do letališča ni vključen v ceni (doplačilo po želji v tem primeru = 30 € za povratni transfer).
Opombe
pridržujemo si pravico do spremembe vrstnega reda ogledov in zamenjave planiranih obrokov (kosilo namesto večerje ali obratno). Ob zasedenosti hotelov v navedenih krajih (ponekod je število nočitvenih zmogljivosti omejeno), lahko pride tudi do manjše prerazporeditve krajev za nočitve, kar pa ne bo vplivalo na vsebino programa.

V času objave programa vsi letalski poleti še niso bili potrjeni, zato so v tej zvezi možne manjše spremembe (npr. zamik datuma odhoda za kak dan ali dva). Posledično se lahko nekoliko prerazporedi program.

Vsak potnik ob prijavi odda kopijo svojega potnega lista (z veljavnostjo 6 mesecev od dneva zaključka potovanja), navesti pa mora tudi svoj poklic in mesto zaposlitve zaradi urejanja turističnega vizuma za Avstralijo.

Možno je tudi nadaljevanje potovanja na otok FIJI za 3 dni. Doplačilo znaša cca. 990 EUR (letalski polet iz Aucklanda na Fiji in nazaj, 3 x polpenzion na obali na Fijiju v hotelu****, poldnevni izlet po otoku, vsi transferji...).

NASTANITEV v hotelih/motelih (kategorije približno***) je preverjena, dokaj kakovostna in čista (ni pa luksuzna).
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.
First minute popusti
-5% POPUST za rezervacije do 10.11.2018 in plačilo v celoti

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE CORIS Z ASISTENCO V TUJINI: v primeru bolezni ali poškodb v času letovanja oz. potovanja, vam Coris povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: višina zavarovalne premije je odvisna od višine zneska celotnega aranžmaja in velja v primeru nenadne in hude bolezni enega izmed potnikov ali smrti v ožjem družinskem krogu. Več

PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNIMI KARTICAMI NLB: z NLB Plačilno kartico MasterCard, Visa in/ali Karanta lahko plačate na 2-12 obrokov. Več
PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNO KARTICO DINERS CLUB: z Diners Club Plačilno kartico lahko plačate na 2-12 obrokov. Več

Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje