Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

AKTIVNE POČITNICE: ANDALUZIJA

Španija
Odhod:
Benetke
Število dni:
8
Prevoz:
AvtoLetalo
Cena:
od 669.00 €
Temperamentna in sončna dežela na jugu Španije, Andaluzija je domovina flamenka, bikoborb in slikovitih mest. Burna preteklost z dolgotrajno prisotnostjo Kartažanov, Grkov, Rimljanov, Vandalov in predvsem Mavrov se občuti v kulturni dediščini kot tudi v značilnem življenjskem slogu prijaznih Andaluzijcev. Obiščite glavno mesto pokrajine – Sevillo, starodavno mediteransko mesto Cadiz ter spoznajte nagajive opice v Gibraltarju. Nikakor ne smete pozabiti na Granado ter čudovito Alhambro - najlepšo dediščino arabske kulture in rojstno mesto Pabla Picassa - Malago.
 
SVETUJEMO, DA OBIŠČETE:
- Malaga: rojstno mesto Pabla Picassa vas bo navdušil njegov muzej, arena za bikoborbe Plaza del Toro, katedrala, trdnjava Gibralfaro, rimsko gledališče z ostanki rimskih in arabskih zidov, večerni sprehod in spoznavanje večernega utripa mesta.
- Granada: zadnja trdnjava islama v Evropi, ki sta jo l. 1492 za kastiljsko krono zasedla katoliška kralja Ferdinand in Isabela. Tukaj boste našli prepletanje arhitekture orienta, ki jo najdete v slikoviti mestni četrti Albayzin ter židovske in mavrske četrti. Nujen je obisk palače Alhambra in Nasridove palače ter botaničnih vrtov Generalife.
- Cordoba: biser arabske arhitekture iz časa kalifata, eno največjih mošej na svetu, imenovano Mezquita preprosto morate obiskati. Priporočamo sprehod po vijugastih ulicah Barrio de la Judería, poznanih tudi po zanimivih notranjih dvoriščih -“patio”. Zvečer ne smete zamuditi tradicionalne andaluzijske večerje v eni izmed restavracij, ki jih v bližini Mezquite ne manjka.
- Sevilla: prestolnica Andaluzije. Oglejte si park Marie Luise, predel mesta Santa Cruz, kraljeve palače, Plaze Espane. Dovolj pa je že sprehod po ozkih ulicah obdanih z balkoni polnimi pisanih rož, ki pričarajo pravljični utrip. Priporočamo tudi ogled katedrale Giralda in Alcazarja. Mesto si lahko ogledate tudi s kočijo (izpred Giralde), zamuditi pa ne smete niti predstave flamenka.
- Pueblos Blancos - bele vasi: predlagamo obisk vasi Zahara, ki leži na vzpetini, pod njo pa se odkriva veliko jezero, ki v jutranji svetlobi pričara prav posebne barve. Pred nadaljevanjem poti skozi Grazaleemo do Ronde, so privoščite še lokalne specialitet (Hamon Iberico in Queso).
- Ronda: mesto velja za biser arhitekture, saj se ponaša z najbolj izrazitimi mavrskimi sledmi, v njem pa je mnoga poletja preživel tudi Ernest Hemingway. Priporočamo, da si ogledate areno bikoborb z muzejem Matadorjev, se sprehodite po starem kamnitem mostu in preko rečnega kanjona El Tajo (klif). Most, v katerem je bil nekoč tudi zapor, povezuje stari in novi del mesta.
- Gibraltar: zadnja britanska kolonija v Evropi, ki je včasih veljala za konec sveta, danes pa predstavlja eno najpomembnejših strateških in logističnih točk. Od tukaj se lahko povzpnete z vzpenjačo na vrh gore, od koder se razprostira čudovit razgled do Seville in na drugi strani do gorovja Reef v Maroku.
Namestitev
Hotel
Nastanitev v Malagi: Tribuna Malaga 3*, NH Malaga 4*, Vincci Malaga 4*.
Nastanitev Granada: Corona de Granada 3*, Hesperia Granada 4*, Reina Cristina 4*, Melia Granada 4*.
Nastanitev Cordoba: Las Casas de la Juderia Cordoba 4*, Eurostars Patios de Cordoba 4*.
Nastanitev Sevilla: Las Casas de la Juderia Sevilla 4*, NH Collection Sevilla 4*.
Nastanitev Ronda: Hotel Don Miguel 3*, Molino del Arco 4*.
Nastanitev Estepona: H10 Estepona Palace 4*, Elba Estepona Grand 4*, Kempinski Bahia 5*.
Cena vključuje
povratni letalski prevoz Treviso - Malaga - Treviso, letališke takse in pristojbine, 7x nočitev z zajtrkom v hotelih 3*/4* po programu, tedenski najem avtomobila Opel Corsa oz. vozilo istega tipa z neomejenimi kilometri in osnovnim zavarovanjem, organizacijo in pripravo potovanja.
Obvezna doplačila
dodatna prtljaga do 15 kg 50 €/kos, parkirnine, cestnine, vstopnine in osebna poraba na poti, dodatne storitve po vaših željah, storitve, ki niso navedene v programu.
Opombe
končna cena potovanja je odvisna od števila oseb in od termina potovanja. Na podlagi vašega povpraševanja in vaših želja vam pripravimo končno ceno potovanja glede na ceno letalskih vozovnic in hotelov za želen termin potovanja. Program potovanja lahko oblikujete sami oz. se prepustite našemu predlogu, ki bomo oblikovali posebej za vas.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE CORIS Z ASISTENCO V TUJINI: v primeru bolezni ali poškodb v času letovanja oz. potovanja, vam Coris povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: višina zavarovalne premije je odvisna od višine zneska celotnega aranžmaja in velja v primeru nenadne in hude bolezni enega izmed potnikov ali smrti v ožjem družinskem krogu. Več

PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNIMI KARTICAMI NLB: z NLB Plačilno kartico MasterCard, Visa in/ali Karanta lahko plačate na 2-12 obrokov. Več
PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNO KARTICO DINERS CLUB: z Diners Club Plačilno kartico lahko plačate na 2-12 obrokov. Več

Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje