Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

AMSTERDAM Z OKOLICO

Nizozemska
Datum:
19.09.2019 - 22.09.2019
31.10.2019 - 03.11.2019
Odhod:
Ljubljana
Število dni:
4
Prevoz:
AvtobusLetalo
Cena:
od 509.00 €

1. dan: LJUBLJANA – AMSTERDAM – SEVERNA HOLANDIJA
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in polet proti Amsterdamu. Po pristanku se boste z avtobusom podali severno od Amsterdama. Lahko si boste ustvarili podobo o deželi in njenih marljivih ljudeh, ki so si v nenehnem boju z vodno ujmo ustvarili to, kar nam danes lahko s ponosom pokažejo. Ogledali si boste izdelavo tipičnih izdelkov nizozemske obrti, tradicionalnih lesenih cokel. Področje severne Holandije je znano po sirih, ob obisku ene od znanih sirarn pa jih boste lahko tudi poskusili. Pot boste nadaljevali do nekdanjega ribiškega mesteca Volendam. Sledil bo sprehod po prijetnem starem delu mesta, s tipičnimi preprostimi hišami in starimi lesenimi ladjami v mestnem pristanišču. Pozno popoldne vožnja proti hotelu in nastanitev. Prenočevanje.

2. dan: AMSTERDAM
Po zajtrku (doplačilo vozovnice za lokalni prevoz) se boste odpravili na ogled glavnega mesta Nizozemske. V Muzejski četrti boste imeli priložnost, da si ogledate enega od znanih muzejev, med katere se uvrščata Rijks in Van Goghov muzej. Obiskali boste eno največjih brusilnic diamantov, kjer so brusili znameniti Koh–I– Noor ter poslušali razlago o obdelavi teh dragocenih kamnov (ogled in možnost nakupa). Posebno doživetje je vožnja z ladjico (doplačilo) po najlepših kanalih Amsterdama, kjer so si hiše gradili bogati meščani zla tega 17. stoletja. Popoldne si boste ogledali še ponudbo na Cvetličnem trgu in sprehod nadaljevali do glavnega trga Dam. Trg obdajata Kraljeva palača in Nova cerkev, na trpljenje v vojnah pa spominja Narodni spomenik. Preostalo bo še nekaj časa za oddih ali kakšen samostojen ogled. Po napornem dnevu prenočevanje v hotelu.

3. dan: AMSTERDAM – JUŽNA HOLANDIJA (DEN HAAG – SCHEVENINGEN – DELFT – ROTTERDAM) – AMSTERDAM
Zajtrk. Za doplačilo priporočamo izlet po Južni Holandiji. Obiskali boste Den Haag, glavno mesto Južne Holandije in upravno središče celotne Nizozemske. Mesto si boste ogledali delno peš, delno z avtobusom ter se ustavili pred Palačo miru, kjer je sedež Mednarodnega sodišča v Haagu. Pot boste nadaljevali do Scheveningna, največjega nizozemskega letovišča ob Severnem morju. Po kratkem postanku sledi vožnja do Delfta, mesta z bogato zgodovino in tradicijo. Preko Delfta je v deželo prihajal porcelan z Daljnega Vzhoda, kar je vplivalo na razvoj keramične manufakture v mestu. Obiskali boste eno od preostalih tovarnic »Delftske modre«. Po končanem sprehodu po mestnem središču vas bo pot vodila še v Rotterdam. Siloviti letalski napadi v 2. sv. vojni so mestu zadali veliko škodo, današnjo mestno veduto pa zaznamujejo moderne stavbe in stolp Euromast. Na vožnji skozi mesto boste videli tudi del največjega evropskega pristanišča. Nato prevoz nazaj v Amsterdam. Prenočevanje.

4. dan: AMSTERDAM – LJUBLJANA
Zgodaj zjutraj zajtrk in vožnja na letališče ter odhod letala proti Ljubljani. Pristanek na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana v jutranjih urah.

Cena vključuje
letalski prevoz Ljubljana – Amsterdam – Ljubljana, letališke takse in varnostne pristojbine, 1 kos ročne prtljage do 10 kg (55x40x25 cm), 3x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v mestu ali okolici (sobe 1/2 TWC), izlet po severni Holandiji, vodenje in organizacijo potovanja.
Min. št. udeležencev
20 oseb.
Doplačila po želji
ob rezervacij: dodaten kos prtljage 50 €/kos, izlet po južni Holandiji brez vstopnin (pri udeležbi min. 15 oseb) pribl. 35 €/os., enoposteljna soba 86 €/os.. Na poti: vstopnine po programu pribl. 20 - 50 €/os., lokalni prevozi po Amsterdamu 8 - 14 €/os..
Opombe
če bo iz hotela možna povezava do centra Amsterdama z javnim prevozom, si pridržujemo pravico, da oglede prvega dne izvedemo (delno ali v celoti) s pomočjo javnega prevoza namesto z najetim avtobusom (vozovnice bodo vključene v ceno). Če bo hotel dlje iz mesta, bo organiziran avtobusni prevoz v skladu z navedbami v programu.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE CORIS Z ASISTENCO V TUJINI: v primeru bolezni ali poškodb v času letovanja oz. potovanja, vam Coris povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: višina zavarovalne premije je odvisna od višine zneska celotnega aranžmaja in velja v primeru nenadne in hude bolezni enega izmed potnikov ali smrti v ožjem družinskem krogu. Več

PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNIMI KARTICAMI NLB: z NLB Plačilno kartico MasterCard, Visa in/ali Karanta lahko plačate na 2-12 obrokov. Več
PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNO KARTICO DINERS CLUB: z Diners Club Plačilno kartico lahko plačate na 2-12 obrokov. Več

Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje