Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

TRANSILVANIJA in BUKAREŠTA

Romunija
Datum:
25.08.2017 - 30.08.2017
Odhod:
Celje, Ljubljana
Število dni:
6
Prevoz:
Avtobus
Cena:
od 309.00 €

PROGRAM POTOVANJA:
1./2. dan /25.-26.8./: … - SZEGED – ORADEA – CLUJ NAPOCA (870 km)
Na pot bomo krenili v večernih urah (25.8.). Vožnja čez prehod Pince, skozi Madžarsko, mimo SZOLNOKA, preko madžarsko-romunske meje do mesta ORADEA, kamor bomo prispeli v dopoldanskih urah. Tu je bila že v 9. stol. ustanovljena prva romanska kneževina. Ogledali si bomo baročno katedralo iz 18. stol., ki je tudi največja baročna cerkev v Romuniji in je zgrajena iz dragocenega marmorja.
Nadaljevanje vožnje po Transilvaniji, v CLUJ NAPOCO, nekdanjo prestolnico Transilvanije, ki je pomembno kulturno središče Romunije, znano univerzitetno mesto in rojstni kraj madžarskega kralja Matije Korvina (kralja Matjaža). Avtobusni ogled mesta in gotske cerkve sv. Mihaela ter spomenika vitezu Mihaelu, ki je l. 1600 združil Moldavijo, Transilvanijo in Vlaško v enotno državo. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

3. dan /27.8./: CLUJ NAPOCA – SIGHISOARA – BRASOV (285 km)
Zajtrk. Krajši postanek bomo naredili v mestecu MEDIAS in si ogledali Margaretino palačo.
Prihod v SIGHISOARO, ki velja za najlepše ohranjeno srednjeveško mesto v Romuniji, hkrati pa je znano kot rojstni kraj GROFA DRAKULE. Ogled mestnih znamenitosti, ulic s skrivnostnimi hišami (med njimi je tudi hiša Vlada Tepeša), zvonika z uro, cerkve dominikanskega samostana, katedrale ter obzidja z obrambnimi stolpi nad katerimi stoji mogočen grad. Nadaljevanje potovanja proti BRASOVU, prijetno srednjeveško mesto z znamenito Črno cerkvijo, ki je sploh največji gotski kompleks v vzhodni Evropi. Ogledali si bomo še ostanke Citadele in Mestno hišo iz 18. stol..
Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

4. dan /28.8./: BRASOV – BUKAREŠTA (200 km)
Po zajtrku  vožnja proti gradu BRAN, kjer je delček svojega življenja preživel legendarni grof Drakula. Sprehodili se bomo skozi temačne in srhljive sobane, polne skrivnostnega pohištva, ki vas nehote postavijo v drugo dimenzijo. Nadaljevanje poti proti »biseru Karpatov« – SINAII. Ogled palače PELES, nekdanje kraljeve rezidence, ki velja zaradi čudovite arhitekture za eno najlepših palač na svetu. Zgrajena je v renesančnem slogu, krasijo jo rezbarske umetnine, keramika, tapiserije ter bogato pohištvo. Popoldne vožnja proti jugu, v prestolnico Romunije BUKAREŠTO, ki leži sredi Vlaške nižine. To je mesto širokih bulevarjev, slavoloka zmage, monumentalnih poslopij iz daljne in bližnje preteklosti. Bukarešta si je  v začetku 20. stoletja za zgled postavila Pariz, zato tudi drugo ime – »Pariz Balkana«. Bombardiranje med drugo vojno in kasneje Ceausescuov režim so uničili mnogo od stare slave.
Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

5. dan /29.8./: BUKAREŠTA – SIBIU (270 km)
Zajtrk. Dopoldne bo namenjeno ogledu kulturno-zgodovinskih spomenikov romunske metropole: stari dvor princev z dvorno cerkvijo, cerkev Stavropoleos, palača parlamenta, ki je za ameriškim Pentagonom druga največja stavba na svetu, ogled etno muzeja – tradicionalne romunske vasice, …
Vožnja v SIBIU, nekdaj najbogatejše mesto Tansilvanije, danes pa je poznan po muzeju domače obrti. Tu še vedno živi močna nemška manjšina. Videli bomo katoliško katedralo, evangeličansko cerkve, utrjena cerkev v Biertanu pa je odličen primer dediščine Sasov in je na seznamu Unescove kulturne dediščine. Namestitev, večerja in prenočevanje. Večer lahko preživite v tipični romunski restavraciji s folklornim programom.

6. dan /30.8./: SIBIU – TIMISOARA – SLOVENIJA (980 km)
Po zajtrku vožnja do Timisoara, ki je tretje največje romunsko mesto. Sprehod po mestnem trgu in nadaljevanje poti proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Cena
309 €/OS. – min. 45 OSEB
367 €/OS. – min. 30 OSEB
Cena vključuje
avtobusni prevoz na opisani relaciji, cestnine in druge pristojbine, hotelsko namestitev 3*/4* (nacionalne kategorije) na osnovi polpenziona, oglede po programu (brez vstopnin), lokalno vodenje po programu, nezgodno zavarovanje, organizacijo in slovensko vodenje potovanja.
Min. št. udeležencev
30 potnikov
Doplačila
enoposteljna soba (po predhodni potrditvi) – 79 €/4 noči, storitve, ki niso navedene v programu; vstopnine (na poti) – okvirno 30 €/os., nacionalna večerja s folklornim programom – okvirno 27 €/os..
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE CORIS Z ASISTENCO V TUJINI: v primeru bolezni ali poškodb v času letovanja oz. potovanja, vam Coris povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: znaša 4,30% od zneska celotnega aranžmaja in velja v primeru bolezni enega izmed potnikov ali smrti v ožjem družinskem krogu do 1 dan pred odhodom.

PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNIMI KARTICAMI NLB: z NLB Plačilno kartico MasterCard, Visa in/ali Karanta lahko plačate na 2-12 obrokov. Več
PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNO KARTICO DINERS CLUB: z Diners Club Plačilno kartico lahko plačate na 2-12 obrokov. Več

Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje