Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

MALTA-OTOK SONCA (hotel 4*)

Malta
Datum:
29.12.2017 - 02.01.2018
Odhod:
Ljubljana
Število dni:
8
Prevoz:
AvtobusLetalo
Cena:
od 719.00 €

1. dan: LJUBLJANA–MALTA−BUGIBBA 
Zbirališče potnikov na letališču J. Pučnik uro in pol pred poletom letala na Malto. Predvidoma v popoldanksih urah polet na Malto. Po pristanku vožnja v hotel, nastanitev in prenočevanje.

2. dan: BUGIBBA–LA VALLETA–BUGIBBA/ zajtrk 
Po zajtrku sledi ogled prestolnice La Valleta, na katero so domačini zelo ponosni in je znana predvsem po mogočnem obzidju, ki so ga zgradili križarji v 16. st. Mimo mestnih vrat in operne hiše se boste odpravili proti zgornjim Baracca vrtovom, od koder je čudovit razgled na pristanišče. Ogledali si boste katedralo Svetega Janeza in katedralni muzej v katerem hranijo tudi delo Carravaggia, Obglavljenje Svetega Janeza. Sledi sprehod po slikovitih ulicah do palače velikih mojstrov, kjer je danes sedež parlamenta. Ogled boste zaključili z multimedijsko razstavo »Malta Experience«, ki vam bo na zanimiv način približala zgodovino malteškega otočja skozi stoletja. Povratek v hotel.

3. dan: BUGIBBA/ zajtrk 
Zajtrk in prenočevanje v hotelu. Prost dan za uživanje ali pa se z vodnikom podate na plovbo po zalivu (za doplačilo).

4. dan: BUGIBBA−MDINA−RABAT−HAGAR QIM– BUGIBBA/ zajtrk 
Po zajtrku v hotelu se boste zapeljali do tihega mesta − Mdine, starodavne prestolnice Malte. Sprehodili se boste po slikovitih uličicah mesteca do trdnjave nad mestom, od koder se odpira čudovit razgled. Ustavili se boste tudi v mestu Rabat, kjer so poleg številnih srednjeveških stavb posebej zanimive katakombe sv. Pavla in so le del razvejanega sistema antičnih podzemnih hodnikov. Prav tako so zanimivi mozaiki v rimski vili. Čas za kosilo. Ogled najpomembnejših megalitskih spomenikov na Malti; templja Hagar Qim, ki je nastal pred več kot petimi stoletji in vzbuja občudovanje zaradi mogočnosti in kakovosti kamnoseških del.

5. dan: BUGIBBA−GOZO−BUGIBBA/ zajtrk Zajtrku v hotelu. 
S trajektom se boste zapeljali na sosednji oz sestrski otok Malte − otok Gozo. Otok vas bo navdušil s svojimi naravnimi lepotami, gostoljubjem domačinov in tradicionalnimi izdelki kot so čipke in pletenine. Na otoku si boste ogledali votlino, kjer naj bi po legendi nimfa Kalipso kar sedem let zadrževala Odiseja. Ogledali si boste tudi tempelj Ggantija, tri naravne znamenitosti v Dwejru, med katerimi je builo najbolj impresivno Azurno okno, ki pa se je marca 2017 po seriji neviht žal sesulo v morje, ter romansko katedralo Ta`Pinu, ki je znana po uresničevanju želja. Čas za kosilo. Popoldne si boste ogledali glavno mesto otoka Viktorija z obzidjem, kjer je posebej zanimiva tudi tržnica It−tokk. Zanimiv je sprehod po ozkih uličicah in mogočni citadeli. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

6. in 7. dan: BUGIBBA/ zajtrk 
Zajtrk in prenočevanje v hotelu. Prost dan za uživanje. 31. 12. možnost silvestrovanja v hotelu.

8. dan: BUGIBBA−MARSAXLOKK−MODRA JAMA– LJUBLJANA/ zajtrk 
Po zajtrku vožnja na južno stran otoka do najpomembnejše ribiške vasice na otoku Marsaxlokk: čas za ogled vasice in sprehod po pristanišču, polnem pisanih ribiških ladij. Nadaljevanje vožnje do Modre jame, ki je dobila ime po kristalno čisti modri vodi. Možnost 20– minutne plovbe po jami (doplačilo vodniku na poti). Vožnja po severni strani otoka mimo številnih slikovitih vasic nazaj do hotela. Popoldne vožnja na letališče, od koder boste predvidoma v popoldanskih urah poleteli proti Ljubljani.

Cena
790€
Cena vključuje
letalski in avtobusni prevoz po programu, strošek letaliških in varnostnih pristojbin,7 nočitev z zajtrki v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah,ogledi po programu z vključenimi vstopninami,DDV,organizacijao in vodenje potovanja
Popusti
10 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
Obvezna doplačila
Na kraju samem: (na recepciji hotela):mestna turistična taksa 0,50 EUR/noč
Doplačila po želji
Doplačila ob prijavi: enoposteljna soba 120,00 EUR/osebo, 7 večerij z vključno silvestrsko večerjo 195,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti),plovba po zalivu (harbour cruise) 19 EUR
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE CORIS Z ASISTENCO V TUJINI: v primeru bolezni ali poškodb v času letovanja oz. potovanja, vam Coris povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: višina zavarovalne premije je odvisna od višine zneska celotnega aranžmaja in velja v primeru nenadne in hude bolezni enega izmed potnikov ali smrti v ožjem družinskem krogu. Več

PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNIMI KARTICAMI NLB: z NLB Plačilno kartico MasterCard, Visa in/ali Karanta lahko plačate na 2-12 obrokov. Več
PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNO KARTICO DINERS CLUB: z Diners Club Plačilno kartico lahko plačate na 2-12 obrokov. Več

Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje