Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

KENIJA

Kenija
Datum:
05.01.2018 - 14.01.2018
Odhod:
Zagreb
Število dni:
11
Prevoz:
Letalo
Cena:
od 1470.00 €

1. DAN: ZAGREB – ISTANBUL – MOMBASA
Zbor potnikov na letališču v Zagrebu predvidoma ob 7.30 uri. Okrog 9.30 uri polet proti Istanbulu in nadaljevanje poti ob 20.55 uri proti Mombasi.

2. DAN: MOMBASA - (TAITA HILLS)
Predviden pristanek na letališču v Mombasi ob 4.15 uri po lokalnem času. Po opravljenih carinskih formalnostih bo sledil transfer do hotela. Po zajtrku se boste vselili v sobe (po 10.00 uri). Prosto za počitek in kopanje.
Večerja in prenočevanje.

1. dan SAFARI: za vse, ki se boste odločili za safari, pa bo po pristanku sledila vožnja do Tita Hills na jugovzhodnem delu Kenije. Tam boste doživeli prvi „game drive safari“ in, če vam bo sreča naklonjena boste videli prve živali, ki živijo na tem območju. Kosilo in namestitev v Sorova Salt Lick Game Lodge. V popoldanskih urah bo sledil safari, kjer bo spet priložnost za občudovanje kenijske flore in favne.
Večerja in prenočevanje.

3. DAN: MOMBASA - (TAITA HILLS - AMBOSELI)
Po zajtrku prosto za kopanje in samostojna raziskovanja.
Večerja in prenočevanje.

2. dan SAFARI: po zajtrku se boste podali na „lov“ za živalmi v predelu Tauta Hills, potem pa bo sledila vožnja v nacionalni park Amboseli. Po želji lahko ob prihodu v park obiščete pleme Masai (doplačilo 10 €/os.). Kosilo in namestitev v kampu Sentrim Amboseli. Nacionalni park Amboseli se razprostira na površili 392 m2 in se nahaja na meji s Tanzanijo. Naseljujejo ga levi, sloni, žirafe, zebre, bivoli, gepardi, hijene, impale, številne ptice, pleme Masai, v ozadju pa mogočno stoji gora Kilimanjaro. Popoldan se boste odpravili na safari, kjer boste spet imeli priložnost videti in doživeti pravo Afriko.
Večerja in prenočevanje v kampu.

4. DAN: MOMBASA - (AMBOSELI - TSAWO EAST)
Zajtrk. Prosto za kopanje in individualne aktivnosti.
Večerja in prenočevanje.

3. dan SAFARI: zajtrk. Safari vožnja po parku Amboseli in nadaljevanje poti proti NP Tsawo East. Tsawo East je največji in tudi najstarejši nacionalni park v Keniji in se razprostira na površini 13.747 km2. Poznan je predvsem po velikem številu levov, bivolov, slonov in gepardov. Po krajšem „game drive“ namestitev v Ashnil Aruba Lodge, kosilo in počitek. Popoldan boste ponovno preizkusili srečo in v kolikor vam bo naklonjena, videli številne divje živali na tem območju.
Večerja in prenočevanje.

5. DAN: MOMBASA - (TSAWO EAST)
Zajtrk. Prosto za individualne oglede in kopanje.
Večerja in prenočevanje.

4. dan SAFARI: Po zajtrku bo sledil krajši safari, potem pa se boste vrnili proti Mombasi, kamor boste prispeli okrog 15. ure.
Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

6.-9. dan: MOMBASA
Zajtrk. Prosto za individualne oglede in kopanje.
Večerja in prenočevanje.

OPOMBA: možnost poldnevnega ogleda Mombase (predvidoma 7. dan) ali izlet na otok Wasini, kjer boste lahko snorkljali in odkrivali čudoviti podvodni svet (predvidoma 8. dan).

10. dan: MOMBASA – ISTANBUL – ZAGREB
Transfer na letališče v Mombasi ob 2.30 uri in polet letala proti Istanbulu predvidoma ob 5.10 uri.
Pristanek v Istanbulu ob 11.30 uri in nadaljevanje proti Zagrebu ob 19.10 uri. Predviden pristanek v Zagrebu ob 19:20 uri po lokalnem času.

Cena
OD 1470,00 €/OS. za rezervacije od 21.11.2017 dalje
Cena vključuje
letalski prevoz Zagreb – Mombasa – Zagreb, povratni transfer letališče – hotel – letališče, letališke takse v višini 335 €/os. (na dan 20.5.2017), namestitev v hotelu Traveller's Beach 4* na bazi 9x polpenzion v dvoposteljni sobi, vodenje v hrvaškem jeziku, pripravo in organizacijo potovanje.
Obvezna doplačila
DOPLAČILA (po želji): enoposteljna soba 115 €/os. (odhod 21.10.) oz. 199 €/os. (odhod 5.1.), 4-dnevni safari 585 €/os., kenijska viza (50 USD/os., na letališču v Mombasi), zdravstveno zavarovanje.
FAKULTATIVNI IZLETI (doplačilo na licu mesta): poldnevni izlet v Mombaso 25 €/os., celodnevni izlet na otok Wasini 120 €/os..
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.
Potepuh priporoča
CEPLJENJE: za Kenijo je obvezno cepljenje proti virusu rumene mrzlice in jemanje zdravil proti malariji. Vse dodatne informacije prejmete na Inštitutu za nacionalno zdravje Slovenije.
Vizumi in diplomatsko predstavništvo
državljani Slovenije za vstop v Kenijo potrebujejo vizo, ki jo kupijo na letališču v Mombasi. Potni list mora biti veljaven vsaj 6 mesecev od datuma povratka iz države in mora imeti dve prazni strani.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE CORIS Z ASISTENCO V TUJINI: v primeru bolezni ali poškodb v času letovanja oz. potovanja, vam Coris povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: višina zavarovalne premije je odvisna od višine zneska celotnega aranžmaja in velja v primeru nenadne in hude bolezni enega izmed potnikov ali smrti v ožjem družinskem krogu. Več

PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNIMI KARTICAMI NLB: z NLB Plačilno kartico MasterCard, Visa in/ali Karanta lahko plačate na 2-12 obrokov. Več
PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNO KARTICO DINERS CLUB: z Diners Club Plačilno kartico lahko plačate na 2-12 obrokov. Več

Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje