Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231
Datum:
08.12.2017 - 10.12.2017
15.12.2017 - 17.12.2017
Odhod:
Ljubljana
Število dni:
3
Prevoz:
Letalo
Cena:
od 979.00 €

1. dan: Zbor potnikov na letališču Brnik predvidoma zjutraj in polet posebnega letala na Finsko. Pristanek in vožnja do mesta ROVANIEMI blizu severnega tečajnika, zgrajenega po načrtih slavnega arhitekta Alvara Aalta. Možnost obiska živalskega vrta s tipičnimi severnimi živalmi (sivi volk, los, snežna sova, polarni medved, jeleni itd. ). Nastanitev v hotelu. Popoldan nekaj prostega časa oz. sprehod po mestu z vodnikom. Zvečer ob ugodnih vremenskih razmerah občudovanje severnega sija (aurore borealis).

2. dan: Po zajtrku odhod na arktično avanturo − izjemno atraktiven poldnevni izlet. Najprej obisk farme haskijev in vožnja na saneh, ki jih vlečejo haskiji (1 km, pribl. 5−7 minut). Sledi obisk farme jelenov s predstavitvijo severnjaškega načina življenja in vzreje severnih jelenov. Za konec še krajša vožnja z jelenjo vprego in prečkanje severnega polarnega kroga. Popoldne možnost obiska muzeja Arktikum, s prikazom življenja v arktičnem območju ter zgodovine in kulture Laponcev. Po želji tudi vožnja z motornimi sanmi po idilični zasneženi okolici. Čas bo tudi za sprostitev v hotelski savni. Nočitev v hotelu.

3. dan: Zajtrk. Prevoz do severnega tečajnika in obisk BOŽIČKOVE VASICE. Obisk Božička v njegovi pisarni, ogled pošte, kjer so shranjeni kupi pisem z željami z vsega sveta in čas za pisanje božičnih voščilnic ter nakupe v božično okrašenih trgovinah. Za najmlajše možnost obiska Božičkovega parka v bližini ali poskus tradicionalnega ribolova za odrasle. Popoldanski transfer do letališča in polet proti Ljubljani s pristankom v poznih večernih urah.

Cena vključuje
polet s posebnim letalom na relaciji Ljubljana−Rovaniemi−Ljubljana, vse letališke takse, transfer z letališča do hotela in nazaj, 2 nočitvi z zajtrkom v hotelu***/**** v sobi 1/2 TWC, izlet v Božičkovo vas, vse oglede in prevoze po programu, slovensko vodenje in organizacijo.
VKLJUČENO: vožnja na saneh s haskiji, obisk farme jelenov in vožnja z jelenjo vprego (180 EUR).
Popusti
za otroka do 12. leta = 15% na osn. ležišču oz. 25% na dod. ležišču (z 2 odraslima).
Obvezna doplačila
MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi):
- za enoposteljno sobo = 135 EUR,
- za 2 večerji = 80 EUR za odrasle in 55 EUR za otroke do 12. leta,
- za ogled živalskega vrta s prevozom = 60 EUR za odrasle in 49 EUR za otroke do 12. leta,
- izlet Aurora Borealis 95 EUR za odrasle in 58 EUR za otroke do 12. leta,
- za 2-urni safari z motornimi sanmi = 110 EUR/osebo (pri dveh osebah hkrati),
- za obisk Božičkovega parka = 45 EUR za odrasle in 35 EUR za otroke do 12. leta,
- za nastanitev v tradicionalnih laponskih lesenih hišicah*** z lastno savno (namesto v hotelu) = 70 EUR/osebo,
- ribarjenje na zamrznjenem jezeru 122 EUR za odrasle in 99 EUR za otroka do 14- leta
- za transfer iz Maribora do letališča Brnik in nazaj = 30 EUR/osebo.

MOŽNA DOPLAČILA (NA LICU MESTA): za muzej Arktikum = 12 EUR za odrasle in 5 EUR za otroke do 15 leta.
Opombe
dod. ležišče v troposteljni sobi je primerno le za otroke do 12. leta. Za izvedbo posameznega izleta je potrebno min. 15 potnikov. Pridržujemo si pravico do spremembe vrstnega reda ogledov.

Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE CORIS Z ASISTENCO V TUJINI: v primeru bolezni ali poškodb v času letovanja oz. potovanja, vam Coris povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: višina zavarovalne premije je odvisna od višine zneska celotnega aranžmaja in velja v primeru nenadne in hude bolezni enega izmed potnikov ali smrti v ožjem družinskem krogu. Več

PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNIMI KARTICAMI NLB: z NLB Plačilno kartico MasterCard, Visa in/ali Karanta lahko plačate na 2-12 obrokov. Več
PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNO KARTICO DINERS CLUB: z Diners Club Plačilno kartico lahko plačate na 2-12 obrokov. Več

Pojdi
Ni bilo najdenih nobenih poti.
Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje