Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

Balkanska nostalgija: SARAJEVO – ŠARGANSKA OSMICA – ZLATIBOR – OPLENAC – BEOGRAD

Bosna in Hercegovina, Srbija
Datum:
13.09.2017 - 17.09.2017
Odhod:
Celje, Ljubljana
Število dni:
5
Prevoz:
AvtobusVlak
Cena:
od 269.00 €

PROGRAM POTOVANJA:
1. dan: … -  SARAJEVO
Odhod avtobusa ob 02.00 uri. Vožnja v SARAJEVO, kamor bomo prispeli okrog poldneva. Ogled Sarajeva z lokalnim vodnikom - slikovite bosanske prestolnice, ki je skozi stoletja doživela bogato in burno zgodovino. Sprehod po mestu in  ogled glavnih znamenitosti, med katere sodijo Gazi Husrev - Begova džamija iz 16. stol., Careva džamija z medreso, arkadnim dvoriščem in kupolasto streho, stara pravoslavna cerkev, Univerzitetna knjižnica iz 19. stol., ki je bila nekoč mestna hiša, zgrajena v predromanskem slogu, tipična muslimanska mestna hiša - Svrzina kuća ter Principov most, ki danes nosi svoje staro ime Latinska čuprija.
Preostanek dneva bomo preživeli na sprehodu po središču mesta, najdlje v stari Baščaršiji, ki je srce in duša mesta s številnimi trgovinicami, umetnostno obrtnimi delavnicami, kavarnami, čevapčičarnicami, ki ustvarjajo vzdušje domačnosti.
Namestitev  in prenočevanje.

2. dan: ŠARGANSKA OSMICA – DRVENGRAD – ZLATIBOR
Po zajtrku vožnja do VIŠEGRADA, ki leži ob reki Drini. Mesto je poznano po več kot 500 let starem kamnitem mostu – poznan kot »na Drini ćuprija«, z 11 loki širokega razpona in dolžine 250 m. Postanek za ogled. Vožnja v čudovito področje TARA PLANINE in ZLATIBORA počivališča bogov in raj za avanturistične športe, … V MOKRI GORI se bomo odpravili na vožnjo po »ŠARGANSKI OSMICI«. 14 km dolga ozkotirna železnica je najatraktivnejša turistično muzejska železnica v Evropi. Pentlji daje poseben čar več kot 20 tunelov, mostov in viaduktov ter 300 m višinske razlike. Na poti se bomo večkrat ustavili za občudovanje pokrajine, daljši postanek v Jatareh, kjer boste lahko poizkusili tudi njihove dobrote.
Pomudili se bomo še v filmskem mestecu Emira Kusturice – DRVENGRADU, tematsko mestece s številnimi povsem avtohtonimi, lesenimi zgradbami (cerkev, knjižnica, restavracija, slaščičarna, lesene trgovine, …).
Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

3. dan: ZLATIBOR – TARA PLANINA
Zajtrk in prosto dopoldne za sprehod ob jezeru in obisk zlatiborske tržnice, ki je bogato založena s pristnim domačim kajmakom, sirom, pršutom ter drugimi kmečkimi specialitetami.
Popoldne se bomo podali na raziskovanje Narodnega parka Tara, ki je znan po neokrnjeni naravi, širnih gozdovih, predvsem pa po dolini reke Drine in velikanskem jezu Peručac ter akumulacijskem jezeru Zaovine. Po želji se bomo podali na izlet z ladjico po jezeru Peručac. Nato bomo obiskali kraj Bajina Bašta, kjer bomo lahko pokusili tipično rakijo s tega območja in jo tudi kupili za domov.
Povratek v hotel, večerja in prenočevanje.

4. dan: OPLENAC – TOPOLA – AVALA – BEOGRAD
Po zajtrku se bomo odpeljali mimo Užic v Šumadijo. Postanek v vasi TOPOLA, ki je središče srbskega upora proti Turkom. Na hribu OPLENAC si bomo ogledali cerkev sv. Jurija in mavzolej dinastije Karadjodjević. Notranjost krasijo mozaiki, ki so kopije fresk iz mnogih srbskih samostanov in cerkva.
Naslednji postanek bo na AVALI. Ime izhaja iz arabske besede »havala«, kar pomeni razgled. Ogled spomenika »Neznanemu junaku«, ki je delo Ivana Meštroviča in je posvečen srbskim  junakom iz I. svet. vojne. V neposredni bližini je še spomenik Sovjetskim vojnim veteranom, ki so oktobra 1964 tu doživeli letalsko nesrečo. Povzpeli se bomo še na Avalski stolp, ki nudi lep razgled po širši okolici.
Vožnja v Beograd. Namestitev v hotelu in prenočevanje. Priporočamo večerni obisk SKADARLIJE, ki je še danes priljubljeno shajališče umetnikov, boemov, turistov, … ter večerjo v priznani restavraciji TRI ŠEŠIRA ob starogradskih pesmih (doplačilo).

5. dan: BEOGRAD – SLOVENIJA
Po zajtrku bo sledil ogled mesta z lokalnim vodnikom. Odpeljali se bomo na KALEMEGDAN, od koder se ponuja čudovit razgled na mesto. Sprehodili se bomo po čudoviti trdnjavi in se nato podali še na ogled mestnega središča: ogledali si bomo Trg republike z mestno hišo in parlamentom, Terazije, Študentski trg, Novi Beograd, Narodno gledališče, Narodni muzej, stolnico, največjo pravoslavno cerkev na Balkanu - hram sv. Save, … Vožnja na Dedinje, postanek pri Hiši cvetja in ogled muzeja 25. maja. Prosto za sprehod po nakupovalni Knez Mihajlovi ulici in obisk tržnice.
Povratek v Slovenijo.

Cena
274 €/OS. – min. 45 potnikov
315 €/OS. – min. 30 potnikov
Cena vključuje
avtobusni prevoz na opisani relaciji, cestnine in druge pristojbine, hotelsko namestitev 3*/4* na bazi 2x polpenzion, 2x nočitev z zajtrkom v Sarajevu in Beogradu, oglede po programu, vozovnico za Šargansko osmico, lokalno vodenje po Sarajevu in Beogradu, ogled Drvengrada z vstopnino, nezgodno zavarovanje, organizacijo in vodenje potovanja.
Doplačila
enoposteljna soba (po predhodni potrditvi) – 69 €/4 noči, vstopnine po želji (na kraju samem) in storitve, ki niso vključene v programu.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE CORIS Z ASISTENCO V TUJINI: v primeru bolezni ali poškodb v času letovanja oz. potovanja, vam Coris povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: znaša 4,30% od zneska celotnega aranžmaja in velja v primeru bolezni enega izmed potnikov ali smrti v ožjem družinskem krogu do 1 dan pred odhodom.

PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNIMI KARTICAMI NLB: z NLB Plačilno kartico MasterCard, Visa in/ali Karanta lahko plačate na 2-12 obrokov. Več
PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNO KARTICO DINERS CLUB: z Diners Club Plačilno kartico lahko plačate na 2-12 obrokov. Več

Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje