Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

ALBANIJA – nova mediteranska ljubezen

Albanija
Datum:
23.06.2017 - 02.07.2017
Odhod:
Celje, Ljubljana
Število dni:
10
Prevoz:
Avtobus
Cena:
od 489.00 €

PROGRAM POTOVANJA:
1./2. dan /23.-24.6./: ... – ČRNA GORA (750 km)
Na pot bomo krenili ob 20. uri iz Celja (dvorana Zlatorog Hudinja) in ob 21.15 uri iz Ljubljane (Dolgi most). Nočna vožnja do prehoda s Hrvaško in nadaljevanje poti s krajšimi vmesnimi postanki do Dalmacije. V soju zgodnjega jutra bomo lahko občudovali čudovita dalmatinska mesta.
Na poti do NEUMA nas bo navduševala lepa in rodovitna dolina reke NERETVE in njena delta. Vožnja mimo srednjeveškega mesteca Ston, zgodovinskega Dubrovnika v ČRNO GORO, do BUDVE/BEČIČEV. Namestitev v hotelu. Prosto za počitek, kopanje  in individualne oglede. Prenočevanje v hotelu.

3. dan /25.6./: SKADAR – KRUJA – TIRANA (210 km)
Po zajtrku vožnja ob prekrasni črnogorski obali do albanske meje. Po ureditvi formalnosti nadaljevanje poti do SKADRA ob istoimenskem jezeru. Krajši ogled mesta in prvo spoznavanje ALBANIJE. Mesto je tretje največje mesto v Albaniji in gospodarsko središče severne Albanije. Sprehod po mestnem središču. Povzpeli se bomo na grad Rozafa, ki se ponaša z lepim razgledom na mesto in jezero.
Vožnja po priobalni ravnici proti KRUJI, ki je rojstno mesto albanskega heroja Skenderbega, ki je bil dolgoletni vodja uporov proti Turkom. Ogledali si bomo trdnjavo s Skenderbegovim muzejem in spoznali zakaj je otomanski vojski kljub premoči spodletelo zavzeti grad, s katerega je Skenderbeg vodil upor albanskih plemičev. Sprehod po starem bazarju, ki navduši vsakega obiskovalca.
Popoldne vožnja v Tirano, namestitev in prenočevanje.

4. dan /26.6./: TIRANA (40 km)
Zajtrk in ogled kulturnih znamenitosti Tirane. Prvi vtis o albanski metropoli nas bo presenetil. Mesto je pisana mešanica otomanske, socialistične in moderne arhitekture. Najprej bomo naredili informativni avtobusni ogled, nato pa se bomo sprehodili po lepem in popolnoma obnovljenem Skenderbegovem trgu, kjer je tudi mogočen spomenik narodnemu heroju, ogledali si bomo urni stolp Sahati, mošejo Et'hem Bey, mestno hišo, nacionalni muzej s prikazom albanske zgodovine, bivši mavzolej Enverja Hoxhe, …
Prosto za individualne oglede, manjši nakup, …
Pozno popoldne vožnja v DRAČ, najbolj znano letoviško mesto v Albaniji. Namestitev in prenočevanje.

5. dan /27.6./: DRAČ
Zajtrk in prenočevanje. Prosto za počitek, kopanje in individualne aktivnosti na morju.

6. dan /28.6./: FIER – APOLLONIA – SARANDE (250 km)
Po zajtrku vožnja skozi rodovitno pokrajino v Fier, ki je že nekdaj veljal za žitarico rimskega cesarstva. Informativni avtobusni ogled mesta, nato pa ogled razvalin pomembnega pristanišča APOLLONIA, kjer se je začenjala slovita Via Egnatia, ki je povezovala zahodni del rimskega cesarstva z vzhodnim. Da je bila nekoč Albanija dežela bunkerjev se boste tu lahko prepričali sami.
Pot bomo nadaljevali po slikoviti obalni cesti proti jugu, se povzpeli v področje nacionalnega parka Llogara /1.027 m/, ki je z bujno vegetacijo pravi kontrast, ponuja prekrasne razglede na okoliško hribovje in večinoma še neokrnjene plaže skrajnega juga Jadranskega morja. Zvečer se bomo namestili v znanem letoviškem mestu Sarande. Prenočevanje.

7. dan /29.6./: SARANDE – BUTRINT (25 km)
Zajtrk. Dopoldne bomo obiskali bližnji Butrint, ki se nahaja na idiličnem polotoku, povsem na jugu Albanije in v bližini grške meje. Antično najdišče se ponaša z izrednim bogastvom arheološke dediščine, predvsem iz obdobja antike. Preostanek dneva prosto za kopanje, pohajkovanje in raziskovanje mesta Sarande. Prenočevanje.

8. dan /30.6./: GJIROKASTER – BERAT (175 km)
Po zajtrku bomo zapustili albansko obalo. Vožnja po slikoviti pokrajini do mesteca Gjirokastra z lepimi meščanskimi hišami iz 19. stol., ki je tudi rojstni kraj Enverja Hoxhe in oporečniškega pisatelja Ismaela Kadareja.
Nadaljevanje poti v Berat, ki ga imenujejo tudi mesto tisočerih oken in je pod zaščito Unesca. Mesto leži pod gorskim masivom Tomorr in je v celoti muzej z izjemno stavbno dediščino. Obiskali bomo utrdbo nad mestom in si ogledali Onufrijev muzej z zbirko del slavnega slikarja ikon iz 16. stol., ki nas bo popeljala v bogato tradicijo in izročilo pravoslavnega krščanstva. Področje Berata je poznano po vinski trti in izjemnih olivah.
Prenočevanje.

9. dan /1.7./: ELBASAN – STRUGA – OHRID (175 km)
Zajtrk. Čas bo, da zapustimo Albanijo. Vožnja mimo Elbasana, ki je poznan kot tranzitno mesto, tudi z nekaj težke industrije. Pot nas bo vodila na vzhod, kjer bomo na prehodu Radožda vstopili v Makedonijo. Namestitev ob Ohridskem jezeru in prosto. Po želji (doplačilo) izlet na Ohrid in ogled mesta (z lokalnim vodnikom) – mesto muzej z značilno arhitekturo, ki je pod zaščito UNESCA: cerkev sv. Sofije, največji makedonski srednjeveški spomenik, sv. Kliment, Klimentova univerza, Samuelova trdnjava, sprehod po čaršiji, nakup spominkov in ohridskih biserov, … Prenočevanje.

10. dan /2.7./: MAKEDONIJA – SLOVENIJA (1.100 km)
Po zgodnjem zajtrku bomo krenili na pot proti domu. Vožnja s krajšimi vmesnimi postanki mimo Skopja, Niša, Beograda, … s prihodom v Slovenijo v poznih nočnih urah naslednjega dne.

Ostalo
DOKUMENTI: za potovanja v Albanijo potrebujete osebno izkaznico ali potni list
DENAR v Albaniji: LEK (ALL); 1 € = 135,72 ALL (3.1.2017)
HRANA v Albaniji: je raznolika, dobra in poceni. Okvirne cene: pizza 400-750 lekov, špageti 300-450 lekov, burek 30-60 lekov, lignji 800 lekov, biftek 800-1000 lekov, grška solata 300 lekov, capuccino 200 lekov, turška kava 70-100 lekov.
PIJAČA v Albaniji: cola pribl, 150 lekov, konjak 300 lekov, …
Cena
489 €/OS. – min. 45 potnikov
575 €/OS. – min. 30 potnikov
Cena vključuje
avtobusni prevoz na opisani relaciji, cestnine in druge pristojbine, hotelsko namestitev 3*/4* na bazi 8x nočitev z zajtrkom, oglede po programu z vstopninami in lokalnim vodenjem, kjer je potrebno, nezgodno zavarovanje, organizacijo in slovensko vodenje potovanja.
Doplačila
izlet na Ohrid (ob prijavi): 15 €/os. (min. 15 potnikov), storitve, ki niso vključene v ceno programa, enoposteljna soba 120 €/os..
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.
Akcije
-5% POPUST pri prijavi skupine 6 ali več oseb (skupinska prijava)

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE CORIS Z ASISTENCO V TUJINI: v primeru bolezni ali poškodb v času letovanja oz. potovanja, vam Coris povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: znaša 4,30% od zneska celotnega aranžmaja in velja v primeru bolezni enega izmed potnikov ali smrti v ožjem družinskem krogu do 1 dan pred odhodom.

PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNIMI KARTICAMI NLB: z NLB Plačilno kartico MasterCard, Visa in/ali Karanta lahko plačate na 2-12 obrokov. Več
PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNO KARTICO DINERS CLUB: z Diners Club Plačilno kartico lahko plačate na 2-12 obrokov. Več

Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje